Версия для печати

Ferrari Roma: сучасна реінкарнація dolce vita

14 ноября 2019
(0 голосов)
Author :  

ferrari roma unveiled in roma

Вчора Вічне Місто приймало у себе презентацію нової моделі Ferrari — і не випадково, оскільки новий передньомоторний cavallino rampante отримав назву за ім'ям італійської столиці: Roma.

Географічні назви місць, важливих для Ferrari — звична річ для цього італійського автомобільного дому: в них вже були America, California, Europa та Superamerica, а що стосується рідної Італії, то тут взагалі справжня гама різноманітних регіонів та міст. Maranello, Modena, Monza, Portofino... Є, власне, й сама Italia. Тож, навіть дивно, що до Риму черга дійшла тільки зараз.

Чому саме Рим і чому саме зараз? У Ferrari, із притаманною їм скромністю, говорять, що кузов має бездоганні пропорції та стиль, непідвладний часу, бо працюючи над силуетом автомобіля дизайнери фірмового центру стилю надихались римською dolce vita 50-х — 60-х років, намагаючись передати відчуття насолоди від життя у найновішій Ferrari. Що ж, в них вистачило витримки не звернутись до спогадів про Римську Імперію, яка підкорила півсвіту — тож, мабуть, треба подякувати. Вчіться, хлопці та дівчатка, як треба цінувати спадок своєї нації, не перегинаючи при цьому палицю.

ferrari roma unveiled in roma

Щоб забезпечити всю цю позачасову естетичну розкіш необхідною динамікою, під капотом розташовано турбо-V8 об'ємом 3855 см3, який має 620 к.с. у диапазоні 5750-7500 об/хв та обертаючий момент 760 Нм, доступний з 3000 до 5750 об/хв. Щоправда, вказана вище передньомоторна компоновка — не зовсім точна, оскільки правильніше говорити про переднє розташування двигуна, який зміщено за передню вісь. Привід, звичайно, класичний — тобто, на зідні колеса, із допомогою 8-ступеневої коробки з двома счепленнями, яка дебютувала на 1000-сильному гібриді SF90 Stradale.

ferrari roma unveiled in roma

При довжині 4656 мм, ширині 1974 мм, висоті 1301 та колісній базі 2670 мм вага Ferrari Roma, заявлена виробником — 1472 кг. Але треба зважати на те, що хитрі італійці вказали суху масу авто, а не споряджену. До того ж мова йде про наявність опцій, які зменшують показник кількості кілограмів машини з водієм, повністю готової до подорожі. Але навіть якщо додати 100 кіло, яких в даному випадку приблизно й не вистачає у паспортних даних, все одно виходить дуже пристойний результат: 620 к.с. на менше, ніж 1600 кг ваги. Тому показник стартової динаміки цілком зрозуміло знаходиться на рівні 3.5 секунд (власне, італійці кажуть про 3.4 с до «сотні», але я б не здивувався, якби і цей результат стосувався авто з опціональним пакетом зменшення ваги).

ferrari roma interior

Інтер'єр продовжує розвиток теми, яку ми нещодавна бачили у лімітованих Monza SP1-SP2, а саме: чітке розподілення на водійський та пасажирський сектори, кожен із своїм digital-екраном (пасажирський — сенсорний), при цьому по центру розташовано головний сервісний дісплей, теж сенсорний. Щодо посадочної формули «2+», яку Ferrari заявила для Roma, то поки що інформації про машину недостатньо, щоб чітко зрозуміти, що ж мали на увазі у Маранелло, позбувшись другої двійки у звичному форматі «2+2». Скоріше за все, місця позаду настільки мало, що навіть короткочасні поїздки позаду водія та переднього пасажира не рекомендовані. А от якісь речі за передніми сидіннями розмістити можна.

ferrari-roma-unveiled

Так виглядає ключ від Ferrari Roma

 

Головними суперниками Ferrari Roma у компанії бачать Aston Martin Vantage та Mercedes-AMG GT. Тобто, мова йде про спорткар, призначений перш за все для зручного щоденного використання. Таким чином, ми говоримо про нову найдемократичнішу Ferrari, такий собі квиток до світу cavallino rampante.

Очикується, що сьогодні Ferrari вкаже ціни на свою нову модель.

Ferrari Roma unveiled in Rome

 

текст — Юрій Бугаєв

фото — Ferrari S.p.A.

Tag :
Юрий Бугаев

Latest from  Юрий Бугаев