Версия для печати

Зміна логотипу BMW: без паніки?

07 марта 2020
(0 голосов)
Author :  

BMW logo on the vehicles remains in use, new BMW logo for online and offline communication

На цьому тиждні BMW спровокувала справжню хвилю паніки, показавши свій новий логотип. Втім, фанатам марки та й широкому загалу, якому небайдужі події автомобільного світу, поки що не варто турбуватись: традиційний «пропелер» нікуди не дінеться з баварських моделей.

Звичайно, тепер постає питання: тоді про що гудить світове автомобільне товариство вже кілька днів поспіль та що це за емблема на ілюстрації вище та справа?

Офіційно: так виглядатиме лого баварської фірми, яке компанія вирішила використовувати у своїх онлайнових та оффлайнових комунікаціях. А на автомобілях залишиться логотип, який ми знаємо з 1997 року.

Рішення використовувати пласке зображення замість об'ємного у BMW пояснюють переглядом того, що становить ідентичність бренду: тепер у центрі всієї діяльності є споживач. Customer.

Не те, щоб раніше Мюнхен працював без огляду на покупця, але головним був не просто клієнт, а його емоції, те саме відчуття «задоволення за кермом», за яке мільйони людей у всьому світі полюбляли саме BMW. І ось тепер, мовляв, нова дизайнерська подача фірмового логотипу є доречнішою. Мовляв, цифрова ера і таке інше.

bmw logo evolution

Як на мене, щодо доречності — це просто офіційна позиція, не більше. Бо насправді те, що BMW буде використовувати в онлайні та оффлайновій діяльності, виглядає відверто дешево, якщо не сказати жалюгідно. Саме зараз, коли в світі виготовляється шалена купа різноманітних товарів та продуктів — і тому особливо цінується індивідуальність — в BMW зробили крок, який візуально моментально позбавив бренд дуже вагомої частини фірмового шарму.

Ну що ж, маємо черговий доказ, що «діджиталізація» в своєму найгіршому вигляді — не тільки українська біда. Хоча... Тепер, коли прийшов час орієнтуватись не на водія, а на споживача (відчуйте різницю), схоже новий підхід Мюнхена таки має сенс.

 

Tag :
Юрий Бугаев

Latest from  Юрий Бугаев