Версия для печати

Новий Mercedes GLB 2020 модельного року: зустрічаємо в Україні

17 апреля 2020
(1 Голосовать)
Author :  

new-mercedes-glb-2020-virtual-presentation-in-ukraine

Коронавірус вплинув на діяльність підприємств у всьому світі, тож не дивно, що і українські представники Mercedes були вимушені корегувати свої плани стосовно презентації нового GLB. Втім, якщо пандемія завадила реалізувати звичний формат презентації із живим авто та запрошеними гостями, то вона меншою мірою не завадила з'явитися у нас новачку як такому. Тож, зустрічаємо: новий Mercedes GLB в Україні!

Презентували автомобіль повністю віртуально — це було щось накшталт того, як зараз відбуваються  світові премьєри в межах спеціальних презентаційних заходів. Що ж, нова реальність — відповідні рішення, і як на мене дебют GLB в цифровому вимірі ніяк не міг вплинути на те, як сприймається машина буквально з першого погляду.

А сприймається вона цілком однозначно: ось він, G-Klasse, тільки зразка 20-х років 21 століття!

Це не жарт: не дивлячись на плавні обводи кузова, в ньому чітко проступають кубічні контури Gelandewagen — і треба віддати належне дизайнерам Mercedes, вони експлуатують легендарний образ не тільки маючи на це повне право, але й дуже гармонічно (що в даному випадку навіть важливіше). Вертикальна фальшрадіаторна решітка, крупні блоки головної оптики, чіткий розподіл секцій кузова (тут розташовано двигун, ось це салон жодних — натяків на однообємність)... Короче кажучи, справа, зроблена G-Klasse за десятиліття присутності на ринку, дає результат: впізнаваність стилю можна визнати зразковою. Навіть з урахуванням усіх спроб зробити зовнішність більш м'якою та сучасною, без надлишкової брутальності. Тож, нова модель у лінійці Mercedes зовні має усі необхідні дані для успішної кар'єри.

new-mercedes-glb-2020-virtual-presentation-in-ukraine

Mercedes GLB 250 4MATIC 2020 модельного року

Залишилось побачити, як машина виглядатиме живцем, але в будь якому разі навряд чи перший погляд на неї буде наводити на думку «який симпатичний компактний кросовер!». Тому що не дивлячись на позиціонування — а в Mercedes говорять, що це саме компактний кросовер — виглядає GLB ніяк не компактним. Воно й не дивно: 4634 мм у довжину, 1834 мм завширшки, майже 1660 мм висоти, колісна база 2829 мм... Та й про яку компактність можна говорити, якщо новачка пропонують в тому числі у 7-місному варіанті, а багажний відсік в нього більше, ніж у старшого GLC? Короче, маркетинг маркетингом, а по факту назвати GLB компактним кросовером можна хіба що у порівнянні із GLE та GLS. Тож, якщо говорити про відчуття, які викликає зовнішність автомобіля, то перед нами абсолютно повноцінний Мерс, без будь-яких скидок на помірні розміри.

Ще одне дизайнерське рішення, яке сподобалося особисто мені, можна побачити в задній частині.

new-mercedes-glb-2020-virtual-presentation-in-ukraine

Кубічно-пом'якшені лінії кузова були доповнені задньою оптикою, яка змушує пригадати актуальний GLE (колишній ML) — і це знов-таки грає по-перше на впізнаваність автомобіля в темряві, а по-друге підвищує його статус, оскільки GLE — це кросовер бізнес-класу, тобто модель рівнем вище.

Тепер що стосується техніки.

Новий GLB пропонуватиметься з лінійкою 4-циліндрових двигунів, при чому інженери мали перед собою завдання створити гаму силових агрегатів, які пропонували б як економічні показники для поціновувачів помірних витрат пального так і динаміку, що дозволяла б попсувати нерви власникам цілого ряда моделей із спортивною аурою.

Як наслідок, GLB можна буде придбати із 116-сильним дизелем, що в середньому витрачає усього 5 літрів на кожні 100 км шляху. Або ж із 1.3-літровим — це не помилка — бензиновим двигуном, який має функцію деактивації циліндрів. Між іншим, його потужність складає 163 к.с. при 5500 об/хв, а піковий обертаючий момент дорівнює цілком пристойним 250 Нм у диапазоні 1620-4000 об/хв.

Коробок швидкостей буде лише дві, при чому обидві автоматизовані, з двома счепленнями, на 7 або 8 ступенів. І треба мати на увазі, що більшість модифікацій матиме 8-ступеневий варіант. І само собою, покупець матиме можливість обрати передньо- або повнопривідний варіант GLB. Мова ж, в решті решт, йде про SUV — спортивно-функціональний транспортний засіб.

new-mercedes-glb-2020-virtual-presentation-in-ukraine

new-mercedes-glb-2020-virtual-presentation-in-ukraine

new-mercedes-glb-2020-virtual-presentation-in-ukraine

new-mercedes-glb-2020-virtual-presentation-in-ukraine

new-mercedes-glb-2020-virtual-presentation-in-ukraine

Топова версія Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC зовні відрізняєтсья перш за все фронтальною частиною, де на фальшрадіторній решітці горизонтальні леза поступилися місцем фірмовому рішенню AMG Specific Grill у стилі, який веде свій відлік від Mercedes 300 SL та історії, що трапилась 1952 року на перегонах Panamericana. Ну, а технічно, звичайно, головною відмінністю 35-го є 2-літровий двигун, з якого інженери зняли 306 к.с. у диапазоні 5800-6100 об/хв та 400 Нм у диапазоні 3000-4000 об/хв. Завдяки йому із допомогою 8-ступеневої трансмісії AMG SPEEDSHIFT DCT із двома счепленнями GLB 35 4MATIC прискорюється з місця до 100 км/год за 5.2 с та має максимальні 250 км/год.

Цілком достатньо для абсолютно практичної та досить місткої машини, згодні? 

Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC 2020MY

Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC 2020MY

Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC 2020MY

Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC 2020MY

 

Кілька слів про салон.

Тут, в принципі все знайомо — величезний планшет (замість нормальної панелі приладів та центральної консолі), за який мені хочется придушити увесь без винятку відділ інтер'єрів, має цікаві доповнення, які здатні примирити із салоном GLB навіть таких само, як я, «планшет-хейтерів». Бо, по-перше, тут з'явився дуже стильний, лаконічний і здається дуже зручний блок керування мікрокліматом, який виглядає як лінія із двома скроллерами по боках. А по-друге, не дивлячись на статус компактного кросовера, крісла GLB оздоблюють висувною підтримкою колін, тобто в далній подорожі за кермом можна влаштуватися майже як у спортивному потужному купе. З тією різніцею, що фізично ти сидиш високо, бачиш далеко. Про багатофункціональне рульове колесо останньої генерації та про новий тач-пед на центральному тонелі, який дозволяє керувати усім функціоналом, який відображується на тому самому планшеті, поки що сказати нема чого: їх треба буде випробувати у дії.   

new-mercedes-glb-2020-virtual-presentation-in-ukraine

new-mercedes-glb-2020-virtual-presentation-in-ukraine

new-mercedes-glb-2020-virtual-presentation-in-ukraine

new-mercedes-glb-2020-virtual-presentation-in-ukraine

Про багажний відсік варто сказати ось що: він дійсно більший, за багажник GLC (560 літрів у 5-місному варіанті салону та 1755 із складеними задніми сидіннями) а по-друге, положення спинок сидінь другого ряду, яке назвали Cargo, дозволяє і зберегти 5 місць у салоні, і завдяки більш вертикальному положенню збільшити місткість багажника на 60 літрів. На перший погляд незначне збільшення, але коли подорожуєш усією сім'єю, Cargo-варіант салону може ну дуууже допомогти.

На завершення — про інші цифри.

В Україні пропонуватимуться такі версії:

— GLB 180d (передньопривідна версія із дизельним 2-літровим 4-циліндровим 116-сильним двигуном, 8-ступенева коробка із двома счепленнями)

— GLB 200d/GLB 200d 4MATIC (передньо-/повнопривідна версія із дизельним 2-літровим 4-циліндровим 150-сильним двигуном, 8-ступенева коробка із двома счепленнями) 

— GLB 220d/GLB 220d 4MATIC (передньо-/повнопривідна версія із дизельним 2-літровим 4-циліндровим 190-сильним двигуном, 8-ступенева коробка із двома счепленнями) 

— GLB 200 (передньопривідна версія, 1.3-літровий 4-циліндровий 163-сильний двигун із функцією деактивації 2 циліндрів, 7-ступенева коробка із двома счепленнями)

— GLB 250/ GLB 250 4MATIC (передньо- та повнопривідна версія з 2-літровим 4-циліндровим 224-сильним двигуном, 8-ступенева коробка із двома счепленнями) 

— GLB 35 4MATIC (повнопривідна версія з 2-літровим 4-циліндровим 306-сильним двигуном)

Придбання нового Mercedes GLB 2020MY обійдеться від еквівалента мінімальних 33 494 євро за передньопривідну бензинову версію GLB 200 до початкових 46 828 євро за 306-сильний повнопривідний Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC.

 

текст Юрій Бугаєв

фото Daimler AG

 

Tag :
Юрий Бугаев

Latest from  Юрий Бугаев