Версия для печати

Voltswagen: нічого особистого, просто бізнес. І трошки гумору

31 марта 2021
(0 голосов)
Author :  

is-volkswagen-change-name-of-its-us-division-to-voltswagen-no-its-just-marketing

Жарт, який вчора утнув концерн Volkswagen, можна ставити у приклад: якщо вже промоутувати свою роботу на новому напрямку — то саме так, із смаком та гумором!

Якщо Ви раптом пропустили подію, про яку йде мова, розповідаю: вчора одразу кілька джерел повідомили, що Volkswagen AG планує змінити назву свого американського підрозділу на «Voltswagen of America» — мовляв, така «високовольтна назва» цілком відображатиме загальну «електричну» філософію німецького виробника, яку він впроваджує зараз по всьому світу.

Від стриманих-суворих німців такого ніхто не очікував, хоча назва, треба віддати належне, вийшла просто чумовою: абсолютно впізнавана і при цьому з цілком новим змістом.

Однак, схоже, що перспектива появи «вольтсвагена» на американському ринку була не більше, ніж марктинговим прийомом, який німці вирішили використати напередодні всесвітнього дня сміху. Ось так: випускаючи мільони машин на рік та займаючи друге місце в світі у рейтингу найбільших автовиробників (на першому місці Toyota), німці не забувають про те, що надмірна серйозність шкодить справі — тож, треба вміти інколи клеяти дурня. Тим більше, якщо можна зробити це не тільки весело, але й із смаком та на користь бізнесу: погодьтеся, це була просто блискуча ідея — так обіграти власну назву!

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрація — Volkswagen AG

 

Юрий Бугаев

Latest from  Юрий Бугаев