Версия для печати

Mitsubishi Lancer Evo: і все ж таки вона обертається...

01 июля 2019
(1 Голосовать)
Author :  

mitsubishi-lancer-evo-comeback

Схоже, що Mitsubishi Lancer Evo потрапив до пулу тих моделей, які повині випускатись за будь-яких умов. І навіть якщо у виробництві Evo виникає пауза, це має значити тільки одне: що новий Evolution буде більш потужніший та ще швидший. 

Нагадаю: останню, десяту Еволюцію із зовнішністю Омера Халілходжича збирали з жовтня 2007 року по травень 2016. І вже під час випуску цього авто не вщухали пристрасті щодо того, яким повинно бути майбутнє культового Mitsubishi та чи є, взагалі, це майбутнє. Це не жарт: у 2011 році був момент, коли серед топ-менеджменту «трьох діамантів» абсолютно серйозно вважалося, що, мовляв, «ми маємо зупинитись». Мова, звичайно, йшла про зупинення виробництва Evo.

При цьому, як ви вже зрозуміли, виробництво Lancer Evolution тривало ще 5 років, впродовж яких версії щодо майбутнього Evo могли позмагатися із науковою фантастикою. Чого тільки не пророкували: від гібридного енергоблоку, який матиме одинадцята генерація Еволюції, до колес-двигунів. Може щось з цього і мало реальні шанси за кілька років отримати серійне втілення, але історія з кей-карами остаточно поставила хрест на будь-яких подібних можливостях.

І хоча всі пророцтва та попередні строки виходу нового Evo виявилися хибними, із входженням Mitsubishi до складу альянсу Renault-Nissan у 2016 році з'явилися нові передумови до відновдення випуску топової моделі «трьох діамантів». Тим більше, що голова Mitsubishi Осаму Масуко ніколи не полишав надії на продовження історії Lancer Evolution, про ще неодноразово та публічно висловлювався особисто.

Що ж ми маємо на сьогодні?

Схоже, що Масуко-сан знайшов однодумців у франко-японському альянсі, оскільки кілька днів тому у японських джерелах з'явилася інформація щодо майбутнього «одинадцятого» Evo. І на відміну від минулих теоретичних викладок, зараз підгрунтя для появи чергової генерації більш, ніж реальне.

Для початку у Renault, яка входить до франко-німецького альянсу, є потужна передньопривідна модель — третя на сьогодні генерація Megane RS, топова модифікація якої (це минулорічний дебютант Renault Megane RS Trophy) має 1.8-літровий двигун з турбокомпресором потужністю 300 к.с. (піковий обертаючий момент 400 Нм у версії з механічною та 420 Нм у версії з преселективною рботизованою коробкою EDC). За даними виробника 0-100 така машина їде за 5.7 с (2-літровий 303-сильний Evo X Final Edition мав 5.2 до 100 км/год). І зараз вже є інформація, що наступний Megan RS матиме 2-літровий турбоагрегат — тобто, стане ще потужнішим...

Renault Megane RS Trophy 2018

Renault Megane RS Trophy 2018

Renault Megane RS Trophy 

Тут ніби повинно з'явитися питання переднього приводу при такому рівні потужності, але до вірогідного «одинадцятого» Evo це питання не відноситься, оскільки дуже схоже, що ця машина матиме гібридний повний привід. Тут варто нагадати, що розробка електричного прототипу MiEV Evolution для перегонів по підйому на гору Pikes Peak надала інженерам  Mitsubishi багато цікавої та корисної інформації по налаштуванню електричного повного приводу. А результати, які продемонстрували три генерації MiEV, дозволяють говорити про перспективність електричного AWD, розробленого «трьома діамантами».

І звичайно, не варто забувати про споконвічного суперника Lancer Evo: відокремивши потужні версії Subaru Impreza у самостійну модель WRX, наприкінці 2017 року у сузірї Плеяд теж замислились про припинення виробництва своєї топової моделі. Але схоже, небезпека минула: цього року заводська команда Subaru в 12-й раз прийняла участь у перегонах «24 години Нюрбургрингу» — і вдруге поспіль стала найсильнішою в своєму класі авто з турбодвигунами об'ємом до 2 літрів. Переможною стала 2-літрова 340-сильна Subaru WRX STI NBR Challenge 2019 (доречі, у січні цього року на автосалоні у Детройті Subaru показала нову серійну топ-модифікацію WRX: машина отримала індекс S209 та 341-сильний 2-літровий двигун).

Subaru WRX STI S209 2019

Subaru WRX STI S209 2019

 

Таким чином, ми маємо ту планку, на яку варто орієнтуватися, розмірковуючи про потужність майбутнього «одинадцятого» Evo. А ще варто пам'ятати, що якщо інформація японських джерел правдива і в Mitsubishi справді планують випустити новий Evolution з гібридним енергоблоком, відповідь Subaru не змусить себе довго чекати: актуальна WRX дебютувала у 2014 році, тобто наближається час дебюту нової генерації цього авто — і Subaru Global Platform, яка зараз повним ходом використовується компанією для побудови нових моделей, цілком придатна для випуску гібридної машини...

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрації — MMC, Renault S.A., Subaru Corporation

 

Tag :
Юрий Бугаев

Latest from  Юрий Бугаев