Версия для печати

Totem Automobili GT Electric: італійський тотем на сучасній електричній тязі

01 апреля 2020
(0 голосов)
Author :  

totem-automobili-gt-electric-an-italian-totem-with-modern-electric-drivetraine

Колись давно люди утворювали спільноти, що поклонялися обраному тотему — тварині, рослині та ін. Вважалося, що тотем має магічні якості, тому він ставав предметом культу. З тих пір минуло багато років, але по суті мало що змінилося: зараз хтось вклоняється продукції Apple, хтось речам від Dolce Gabbana, а хтось класичній моделі Alfa Romeo. При чому, не просто вклоняється, а робить це з урахуванням сучасних технологій...

Все почалося з реставраційних робіт — в італійську майстерню Totem Automobili SRL, що розташувалася неподалік Венеції, зверталися власники Alfa Romeo Giulia Sprint GT, які вирішили, що їх красуні потребують відновлювальних робіт. Постійний контакт з шедевром від ател'є Bertone зробив свою справу: в якийсь момент «тотемним» хлопцям спало на думку, що Giulia Sprint GT — а особливо версія GTA — варта сучасної реінкарнації.

Власне, воно й не дивно: Giulia GTA — культова модель Альфи. Літера «А» була додана до індексу GT на ознаку того, що ця модифікація була відчутна легшою (іт. «alleggerita» — «полегшена») у порівнянні із звичайним купе Giulia Sprint GT. Якщо точніше, за рахунок легкосплавних панелей кузова, які жорстко кріпилися до несучої основи без використання шумопоглинаючих матеріалів, різниця у показнику спорядженої ваги складала 205 кг! Такі автомобілі в різних версіях допомогли Autodelta — спортивному підрозділу Alfa Romeo — п'ять разів ставати найсильнішою командою Старого Світу в кузовних перегонах. Так, 1.6-літрова Giulia GTA з Андреа де Адамічем за кермом в своєму дівізіоні здобула Кубок Європейських Виробників та Кубок Пілотів у 1966, 1967 роках та у 1969 році із Спартако Діні за кермом. А 1.3-літрова версія Giulia GTA 1300 Junior в 1971 та 1972 році була одноосібним лідером заліку виробників оновленого Європейського Чемпіонату. До того ж у 1966-му Арнальдо Каваларі та Данте Сальве виграли на Giulia GTA тодішній ралійний трофей — Mitropa Cup, а у 1967 році Ігнаціо Гінті за кермом GTA став найсильнішим у Європейському Чемпіонаті з Гірських Перегонів.

Alfa Romeo Giulia GTA 1300 Junior 1968-1975

Alfa Romeo Giulia GTA 1300 Junior від Autodelta, дворазовий переможець Європейського Кузовного Чемпіонату (European Touring Car Championship) в заліку виробників. Потужність 1.3-літрового двигуна складала 160 к.с. при 8000 об/хв. Такі авто випускали з 1968 по 1975 роки, загалом було збудовано 447 екземплярів Giulia GTA 1300 Junior 

 

Тож, причини, з яких саме Giulia GTA стала натхненням для спеціалістів Totem Automobili, цілком зрозумілі. Але до осучаснення визнаної класики вони підійшли не просто з шаленим бажанням долучитися до створювання автомобілів з багатим історичнм спадком, але й з розумінням того, що за вікном початок 21 століття.

 «Ми помираємо кожної ночі — і знов народжуємось кожного ранку. Між двома цими моментами знаходиться світ мрій». Ці слова Анри Карт'є-Брессона, французького майстра реалістичної фотографії, у Totem Automobili зробили принципом створення Giulia GTA зразка 2020 року.

totem-automobili-gt-electric-an-italian-totem-with-modern-electric-drivetraine

Ось що намріяли собі ці хлопці: взявши оригінальне шассі Alfa Romeo Giulia GT Junior, яку збирали з 1970 по 1975 роки, вони майже повністю модифікували його. В результаті попереду з'явилися алюмінієва конструкція із стійками McPherson, а позаду багатоважільна схема із підрамником, який використано у фіксації... електричнго двигуна. Потужність, яку він надає у розпорядження водія, еквівалентна 518 к.с., а обертаючий момент складає 940 Нм. Виробник заявляє, що використовує одну з найлегших та найбезпечніших акумуляторних батарей в своєму класі: за ваги 350 кг її ємність складає 50.4 Квтч.

Цілком логічно, що машина отримала назву GT Electric.

Власник матиме змогу обрати один з режимів використання наявного потенціалу: D (dynamic), N (natural) або А (advanced).

totem-automobili-gt-electric-an-italian-totem-with-modern-electric-drivetraine

totem-automobili-gt-electric-an-italian-totem-with-modern-electric-drivetraine

totem-automobili-gt-electric-an-italian-totem-with-modern-electric-drivetraine

Враховуючи наведений вище обсяг модифікацій, Вас, мабуть, зовсім не здивує, що усі зовнішні панелі кузова виконані з вуглецевого волокна. Виробник не повідомляє, яку вагу у підсумку має їх творіння, натомість надає ось такі характеристики: на прискорення з місця до 100 км/год потрібно 3.4 секунди, а запас автономного руху в звичайному темпі пересування складає 320 км. При цьому за керованість відповідатиме стандартна підвіска Bilstein Clubsport (опціонально доступна система iRC, яка дозволяє регулювати підвіску із допомогою спеціального додатку; також опціонально доступний кіт-комплект із саморегульованою пневмопідвіскою AiRrex, яка була розроблена спеціально для GT Electric). Колеса — це 17-дюймові диски в стилі оригінальної GTA з покришками 225/45 Continental ContiSportContact 5 (або 205/40) попереду та 245/40 (або 255/40) ContiSportContact 3 позаду.

За гальмівну динаміку відповідають найновіші механізми від Brembo: супорт В-М4 та диски діаметром 328 та товщиною 28 мм попереду і 345/28 позаду. При цьому покупець має можливість замовити гальма Brembo GT-R із моноблочними 4-поршневими супортами та складеними дисками.

totem-automobili-gt-electric-an-italian-totem-with-modern-electric-drivetraine

totem-automobili-gt-electric-an-italian-totem-with-modern-electric-drivetraine

А знаєте, яка деталь є чи не головним символом уваги до нюансів, що стала справжньою філософією творців GT Electric? Це зарядний порт, стилізований під оригінальну заливну горловину бензобака.

Продовжуючи тему зовнішності треба зауважити, що обираючи свій варіант оформлення передньої частини, дизайнери Totem Automobili зупинилися на стилістиці із подвійними головними фарами, як це було зроблено у серійної Alfa Romeo 1750/2000 GT Veloce (самі вони звуть його «раллійним виконанням»). Позаду встановлені нові ліхтарі, форма яких нагадує оригінальну, але працює лише кругла частина. Уся оптика виконана за LED-технологією.

На фото нижче наведено порівняння фронтальних частин GT Electric та Giulia GTA:

totem-automobili-gt-electric-an-italian-totem-with-modern-electric-drivetraine

В салоні власника тішитимуть крісла в стилі оригінальних сидінь Fusina родом з 70-х років, оздоблені шкірою найкращих сортів (пошив, звичайно, ручної роботи), вуглецева передня панель та цифрові прилади, які прийшли на зміну класичним аналоговим. Звичайно, будуть доступни й такі функціональні зручності, як кондиціонер та виконаний у вінтажному стилі інфотейнмент-комплекс, до якого входять навігація із інтерактивними мапами, протокол з'єднання Bluetooth та аудіокомплекс з сабвуфером.

Якщо найближчим часом людству таки вдастся вгамувати COVID-19, який, здається, вже завдав світу збитків як Перша та Друга світові війни разом взяті, то в нас є шанс побачити Totem Automobili GT Electric на Фестивалі Швидкості у Гудвуді, який цього року має відбутися з 9 по 12 липня. А на даний момент маємо змогу роздивитись рендери, що їх опублікувано Totem Automobili.

totem-automobili-gt-electric-an-italian-totem-with-modern-electric-drivetraine

totem-automobili-gt-electric-an-italian-totem-with-modern-electric-drivetraine

Як бачимо, машина зовні дійсно вийшла дуже близькою до оригіналу. Тож, в неї є непогані шанси нехай і не повторити спортивні успіхи свого пращура, але стати тотемом для сучасних поціновувачів справжнього італійського стилю та шаленої динаміки, яку забезпечує електричний струм.

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрації — Totem Automobili SRL, Alfa Romeo S.p.A.

 

Tag :
Юрий Бугаев

Latest from  Юрий Бугаев