Версия для печати

Porsche Taycan: гід для покупця по першому електромобілю німецького виробника спорткарів.

09 марта 2021
(0 голосов)
Author :  

porsche-taycan-2020my-and-2021my-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

Будь-якому спеціалісту з продажів такий старт принципово нової моделі може наснитися хіба що у відверто жахливому нічному страхітті: тільки-но твоя перша серійна електрична модель відсвяткувала свій дебют, як за кілька місяців увесь світ поринає у карантинні заходи. Як наслідок, прогнози та плани летять шкереберть, і замість системної роботи ти вимушений термінново знаходити рішення у ситуації, якої жоден з автовиробників ще не бачив...

Перший в історії Porsche серійний електромобіль Taycan почав свій ринковий шлях саме за таких обставин — і не дивлячись на це у перший рік боротьби із конкурентами перевищив запланований об'єм продажів (нехай всього на кілька машин). Уявіть собі: компанія зупиняла виробництво на 6 тижнів, головні ринки Європи втратили у процентному відношенні двозначні показники (від -19% у Німеччині, яка є найбільшим автомобільним ринком Європи, до -32% у Іспанії (п'ятий за об'ємом ринок Старого Світу)) — і на тлі цього загальні продажі Porsche минулого року знизилися всього на 3%, а Taycan взагалі повністю виконав своє завдання на дебютний календарний рік присутності на ринку: у 2020-му продано 20015 машин при плані 20000.

Яким чином це вдалося за умов коронавіруса?

Кілька варіантів потужності, два варіанти акумуляторної батареї, запас автономного руху на одній зарядці більше 200 км навіть при температурі -20 градусів за Цельсієм (це із батареєю меншої ємності, перевірено в умовах реальної експлуатації в Україні), архітектура із пласким розташуванням акумуляторної батареї та фірмові налаштування шассі із пневматичною підвіскою — так виглядає коротка рецептура «як вивести на ринок абсолютно нову модель в умовах раптової глобальної кризи». Бо саме вказане сполучення властивостей забезпечило Porsche Taycan просто антифізичними здібностями в частині керування та досить високими повсякденними властивостями в частині запасу автономного руху.  А нещодавно до вищезазначеного додалася можливість обрати тип приводу: повний або задній.

porsche-taycan-2020my-and-2021my-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

Нагадаю: назва Taycan походить з групи тюркських мов так називали молодих пустуючих коней, тобто в приблизному перекладі Taycan значить «гарцюючий жеребець». Таким чином, назва нової моделі відсилає до логотипу Porsche. Світовий дебют машини відбувся на самому початку вересня 2019 року — тоді покупцям запропонували топові версії Taycan Turbo та Taycan Turbo S піковою потужністю відповідно 500 кВт (еквівалент 680 к.с.) та 560 кВт (еквівалент 761 к.с.). Пізніше з'явився Taycan 4S піковою потужністю 390 кВт (еквівалент 530 к.с.), а у січні поточного року Porsche презентувала задньопривідний Taycan піковою потужністю 350 Квт (еквівалент 476 к.с.).

Та яке б виконання Ви не обрали, незмінним залишиться той факт, що як «звичайний» літій-іонний аккумулятор Performance Battery (79.2 кВтч), так і «велика» батарея Performance Battery Plus (93.4 кВтч) майже повністю займають простір під полом салона машини, забезпечуючи низький центр ваги. Саме він в першу чергу зумовлює згадані вище враження, які можна позначити як «це машина-антифізика». В тому сенсі, що виконуючи за кермом Taycan швидкісні маневри, важко повірити, що на таке здатний транспортний засіб, який все ще пересувається по поверхні землі та має лише невеличкі точки контакту із дорогою. Якщо ви колись зустрічали характеристику проходження швидкісної дуги «машина проходить віраж наче на рейках» — знайте: це було лише образне порівняння, а от за кермом Taycan ці відчуття стають реальністю. Враження таке, ніби машину зверху щось відчутно притискає до дороги, при цьому крени кузова не мінімальні, а фактично відсутні — як наслідок, курсова стабільність просто фантастична, незалежно від того, якої якості покриття під колесами! Тому не дивно, що мозок відмовляється сприймати цифри на спідометрі — і ту легкість, з якою цей електричний Porsche здатен проходити повороти. Безумовно, велике значення в цьому відіграє повнокерована підвіска (із задніми колесами, що повертаються), яка є опцією і коштує 2230 євро.

porsche-taycan-2020my-and-2021my-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

porsche-taycan-2020my-and-2021my-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

Головні переваги Taycan: захована під підлогу акумуляторна батарея (на другій ілюстрації добре видно її силову рамку з індивідуальними ячейками) та фірмове налаштування підвісок (3-камерна «пневматика» є стандартом). Цікаво, до завдяки спеціальному сплаву, з якого виконано силову рамку акумулятора, виробник гарантує цілісність батареї навіть у випадку одного з найнебезпечніших ДТП — а саме, бокового удару у стовп чи дерево

 

Причому, керувати Porsche Taycan можна або майже у цілковитій тиші, або налаштувати звукове супроводження, в якому легко впізнаються нотки фірмового «боксера», але у електричному оформленні. Вийшло дуже цікаво!

Що ж до беззвучного режиму пересування, то аеродинаміка виведена до такого рівня, що помітні шуми виникають десь в районі бічних дзеркал на швидкості більше 160 км/год. А до того моменту процес пілотування супроводжується ледве помітним характерним звуком електричного двигуна. 

Цікаве рішення інженери використали для режиму рекуперації: для максимально ефективного використання наявної енергії він вмикається не одразу ж після того, як водій припинив натискати на педаль акселератора, а лише тоді, коли використовується педаль гальмівної системи — тобто, коли дійсно потрібно істотне сповільнення темпу руху або зупинка. Своє рішення у Porsche пояснили так: якщо б рекуперація активізовувалась одразу після того, як водій прибрав ногу з акселератора, то знизивши швідкість з умовних 60 до 40 км/год, на подальше прискорення до тих самих 60 км/год потрібно буде більше енергії, ніж було накопичено завдяки рекупераційному гальмуванню. Тож, більш доцільно надати машині можливість рухатись за інерцією, коли на дорозі виникають такі умови, за яких ані прискорення, ані гальмування не потрібні. А накопичувати енергію сповільнення Taycan починає тоді, коли електроніка фіксує початок руху педалі гальмівної системи. Доречі, при цьому враховується швидкість руху та інтенсивність натискання педалі, оскільки окрім штатних гальмівних механізмів для уповільнення руху використовуються й електричні двигуни. Представники Porsche запевняють, що здатність гальмувати двигуном відчутно підвищила ресурс колодок гальмівних механізмів.  

porsche-taycan-2020my-and-2021my-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

За кермом Taycan виникає враження, що безрамкова конструкція дверцят взагалі не вплинула на жорсткість кузова: машина відчувається абсолютно монолітною, а надвисока курсова стабільність зумовлена сукупністю низького центра ваги та тим, що навіть суто задньопривідний Taycan із «маленькою» батареєю майже на 200 кг важчий, ніж повнопривідна Panamera 4S. А при порівнянні Taycan 4S із Panamera 4S різниця становитиме майже 300 кг

 

В салоні центральна консоль у стилістиці Vertu, що дебютувала у 2009 році на «першій» Panamera, за минулі з того часу роки успішно еволюціонувала у комплекс із центральним сенсорним 10.9-дюймовим екраном та сенсорною панеллю керування на центральній консолі, до функціоналу яких пристосовуєшся за лічені хвилини.

Цікаво розташований селектор трансмісії: він зайняв протилежне місце у порівнянні із «флажком» замка запалювання, який у Porsche традиційно багато років знаходився зліва під кермом. Taycan електрична модель, тож, горизонтальний селектор 2-ступеневої трансмісії знаходиться теж під кермом, але з правої сторони. І користуватися ним дуже зручно: натиснув — і коробка перейшла у режим Drive, підняв догори — перейшов через нейтраль у R, а для паркування передбачена окрема кнопка. Просто, зручно і дуже ергономічно.

porsche-taycan-2020my-and-2021my-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

porsche-taycan-2020my-and-2021my-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

Якщо у Вас вже є Porsche (особливо з пакетом Sport Chrono), керування режимами руху Taycan виявиться майже рідним: тут також є можливість скористатися круглим селектором на кермі або ж обрати потрібний пункт меню через центральний екран на передній панелі. Normal, Sport, Sport Plus, Individual — все звично, з тією різницею, що окрім цих режимів є ще Range, в якому електроніка буде слідкувати за тим, щоб Ваш Taycan проїхав до наступної зарядки максимальку кількість кілометрів (наприклад, максимальна швидкість буде обмежена 100 км/год). 

Один з головних моментів, до якого доведеться відверто звикати у салоні, це повністю автоматизований обдув через дефлектори кліматичної установки: не можна звичним рухом змінити напрямок їх роботи чи взагалі зупинити обдув через один з них, оскільки їх закріплено жорстко та звичних поворотних жалюзі просто немає.

А от в чому автоматизація добре допоможе, так це процес зарядки: інтелектуальне керування нею дозволяє виставити таймер на необхідну ступінь поповнення заряду батареї.

porsche-taycan-2020my-and-2021my-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

Так виглядає салон із опціональним сенсорним екраном для переднього пасажира, який дозволяє керувати цілим рядом функцій інфотейнмент-комплекса

 

Для того, що Вам було легше орієнтуватися у технічних характеристиках першого серійного електромобіля від Porsche, наводимо стислі специфікації для усіх чотирьох версій, що пропонуються покупцям станом на початок весни 2021 року.

Taycan (Performance Battery; пікова потужність, еквівалентна 408 к.с.)

габарити:

довжина — 4963 мм

завширшки — 1966 мм (2144 мм із дзеркалами)

висота — 1395 мм

колісна база — 2900 мм

передня колія — 1710 мм

задня колія — 1694 мм

споряджена вага (DIN): 2050 кг

повна вага: 2795 кг

місткість багажних відсіків: 407 л/84 л (задній/передній відповідно)

 

двигун — електричний, синхронний, постійно активний, заднього розташування

потужність:

— пікова: 300 кВт (еквівалентна 408 к.с.)

— номінальна: 240 кВт (еквівалентна 326 к.с.)

піковий обертаючий момент: 345 Нм

акумуляторна батарея: 79.2 кВтч, літій-іонна, одноярусна

трансмісія: 2-ступенева, привід — задній

підвіска:

— передня: незалежна, на подвійних алюмінієвих важілях

— задня: незалежна, алюмінієва, багатоважільна

в якості опції доступне повнокероване шасі

 

динаміка:

0-100 км/год: 5.4 с (в режимі Launch Control)

максимальна швидкість: 230 км/год

запас автономного руху на одному заряді:

від 354 до 431 км (WLTP)

 

 

Taycan (Performance Battery Plus; пікова потужність, еквівалентна 476 к.с.)

габарити:

довжина — 4963 мм

завширшки — 1966 мм (2144 мм із дзеркалами)

висота — 1394 мм

колісна база — 2900 мм

передня колія — 1710 мм

задня колія — 1694 мм

споряджена вага (DIN): 2130 кг

повна вага: 2795 кг

місткість багажних відсіків: 407 л/84 л (задній/передній відповідно)

 

двигун — електричний, синхронний, постійно активний, заднього розташування

потужність:

— пікова: 350 кВт (еквівалентна 476 к.с.)

— номінальна: 280 кВт (еквівалентна 380 к.с.)

піковий обертаючий момент: 357 Нм

акумуляторна батарея: 93.4 кВтч, літій-іонна, двоярусна

трансмісія: 2-ступенева, привід — задній

підвіска:

— передня: незалежна, на подвійних алюмінієвих важілях

— задня: незалежна, алюмінієва, багатоважільна

в якості опції доступне повнокероване шасі

 

динаміка:

0-100 км/год: 5.4 с (в режимі Launch Control)

максимальна швидкість: 230 км/год

запас автономного руху на одному заряді:

від 407 до 484 км (WLTP)

 

 

Taycan 4S (Performance Battery; пікова потужність, еквівалентна 530 к.с.)

габарити:

довжина — 4963 мм

завширшки — 1966 мм (2144 мм із дзеркалами)

висота — 1379 мм

колісна база — 2900 мм

передня колія — 1710 мм

задня колія — 1694 мм

споряджена вага (DIN): 2140 кг

повна вага: 2880 кг

місткість багажних відсіків: 407 л/81 л (задній/передній відповідно)

 

двигуни — електричні, синхроні, постійно активні, на передній та задній вісі

загальна потужність:

— пікова: 390 кВт (еквівалентна 530 к.с.)

— номінальна: 320 кВт (еквівалентна 435 к.с.)

піковий обертаючий момент: 640 Нм

акумуляторна батарея: 79.2 кВтч, літій-іонна, двоярусна

трансмісія: попереду 1-ступенева, позаду 2-ступенева, привід — повний, з адаптивним розподілом обертаючого моменту

підвіска:

— передня: незалежна, на подвійних алюмінієвих важілях

— задня: незалежна, алюмінієва, багатоважільна

в якості опції доступне повнокероване шасі

 

динаміка:

0-100 км/год: 4.0 с (в режимі Launch Control)

максимальна швидкість: 250 км/год

запас автономного руху на одному заряді:

від 335 до 408 км (WLTP)

 

 

Taycan 4S (Performance Battery Plus; пікова потужність, еквівалентна 571 к.с.)

габарити:

довжина — 4963 мм

завширшки — 1966 мм (2144 мм із дзеркалами)

висота — 1379 мм

колісна база — 2900 мм

передня колія — 1710 мм

задня колія — 1694 мм

споряджена вага (DIN): 2220 кг

повна вага: 2880 кг

місткість багажних відсіків: 407 л/81 л (задній/передній відповідно)

 

двигуни — електричні, синхроні, постійно активні, на передній та задній вісі

загальна потужність:

— пікова: 420 кВт (еквівалентна 571 к.с.)

— номінальна: 360 кВт (еквівалентна 490 к.с.)

піковий обертаючий момент: 640 Нм

акумуляторна батарея: 93.4 кВтч, літій-іонна, двоярусна

трансмісія: попереду 1-ступенева, позаду 2-ступенева, привід — повний, з адаптивним розподілом обертаючого моменту

підвіска:

— передня: незалежна, на подвійних алюмінієвих важілях

— задня: незалежна, алюмінієва, багатоважільна

в якості опції доступне повнокероване шасі

 

динаміка:

0-100 км/год: 4.0 с (в режимі Launch Control)

максимальна швидкість: 250 км/год

запас автономного руху на одному заряді:

від 389 до 464 км (WLTP)

 

 

Taycan Turbo (Performance Battery Plus; пікова потужність, еквівалентна 680 к.с.)

габарити:

довжина — 4963 мм

завширшки — 1966 мм (2144 мм із дзеркалами)

висота — 1381 мм

колісна база — 2900 мм

передня колія — 1702 мм

задня колія — 1667 мм

споряджена вага (DIN): 2305 кг

повна вага: 2880 кг

місткість багажних відсіків: 366 л/81 л (задній/передній відповідно)

 

двигуни — електричні, синхроні, постійно активні, на передній та задній вісі

загальна потужність:

— пікова: 500 кВт (еквівалентна 680 к.с.)

— номінальна: 460 кВт (еквівалентна 625 к.с.)

піковий обертаючий момент: 850 Нм

акумуляторна батарея: 93.4 кВтч, літій-іонна, двоярусна

трансмісія: попереду 1-ступенева, позаду 2-ступенева, привід — повний, з адаптивним розподілом обертаючого моменту

підвіска:

— передня: незалежна, на подвійних алюмінієвих важілях

— задня: незалежна, алюмінієва, багатоважільна

в якості опції доступне повнокероване шасі

 

динаміка:

0-100 км/год: 3.2 с (в режимі Launch Control)

максимальна швидкість: 260 км/год

запас автономного руху на одному заряді:

від 381 до 450 км (WLTP)

 

 

Taycan Turbo S (Performance Battery Plus; пікова потужність, еквівалентна 761 к.с.)

габарити:

довжина — 4963 мм

завширшки — 1966 мм (2144 мм із дзеркалами)

висота — 1378 мм

колісна база — 2900 мм

передня колія — 1690 мм

задня колія — 1655 мм

споряджена вага (DIN): 2295 кг

повна вага: 2870 кг

місткість багажних відсіків: 366 л/81 л (задній/передній відповідно)

 

двигуни — електричні, синхроні, постійно активні, на передній та задній вісі

загальна потужність:

— пікова: 560 кВт (еквівалентна 761 к.с.)

— номінальна: 460 кВт (еквівалентна 625 к.с.)

піковий обертаючий момент: 1050 Нм

акумуляторна батарея: 93.4 кВтч, літій-іонна, двоярусна

трансмісія: попереду 1-ступенева, позаду 2-ступенева, привід — повний, з адаптивним розподілом обертаючого моменту

підвіска:

— передня: незалежна, на подвійних алюмінієвих важілях

— задня: незалежна, алюмінієва, багатоважільна

повнокероване шасі в стандарті

 

динаміка:

0-100 км/год: 2.8 с (в режимі Launch Control)

максимальна швидкість: 260 км/год

запас автономного руху на одному заряді:

від 388 до 412 км (WLTP)

 porsche-taycan-2020my-and-2021my-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

Наостанок — питання ціни, яку треба буде заплатити за вхід в клуб власників першого серійного електромобіля Porsche.

Базова вартість задньопривідного Taycan складає 76800 євро в гривневому еквіваленті.

Базова вартість Taycan 4S складає 96900 євро в гривневому еквіваленті.

Базова вартість Taycan Turbo складає 137800 євро в гривневому еквіваленті.

Базова вартість Taycan Turbo S складає 167100 євро в гривневому еквіваленті.

Курси валют на момент підготовки матеріалу:

1 євро — 33.92 грн

1 доллар — 27.94 грн

 

P.S. Наступний матеріал з серії «Гід для покупця від Порше Центр Дніпро» буде присвячено найновішому представнику лінійки Taycan — електричному кросоверу Porsche Taycan Cross Turismo, світовий дебют якого відбувся 4 березня.

 

текст  Юрій Бугаєв

илюстрації  Porsche AG

 

Автомобільне Бюро Sport-Engine дякує «Порше Центр Дніпро» — офіційному дилеру Porsche в Дніпропетровській, Запорізькій та Кировоградській областях — за допомогу у подготовці матеріалу.

Інформацію о наявності та комплектаціях гами моделей Porsche можна отримати за адресою: Дніпро, Запорізьке шосе, 37Д або за телефоном: (+38056) 377-77-77 (у будні з 9.00 до 19.00, у суботу з 9.00 до 18.00, у неділю з 10.00 до 14.00)

www.dnipro.porsche.ua

Tag :
Юрий Бугаев

Latest from  Юрий Бугаев