Версия для печати

Ford Mustang Mach 1: найдрайвовіший Mustang продаватимуть у Європі!

20 ноября 2020
(0 голосов)
Author :  

ford-mustang-mach-1-will-enter-to-europe-with-460-ps

Донедавна найпотужнішим Ford Mustang шостої генерації, який можна було офіційно придбати у Європі, була 460-сильна версія Bullitt з 5-літровим атмосферним V8. Однак, невдовзі ситуація на ринку Європі змінититься — при чому, мова йде не стільки про підвищення потужності, скільки про зміну характера європейської топ-модифікації...

Для повного розуміння варто зазначити, що флагманські версії «шостого» Mustang — 5.2-літровий атмосферний GT350 потужністю 533 к.с. (який знімуть з виробництва наприкінці цього року) та скажений 5.2-літровий компрессорний 760-сильний Shelby GT500 — «блакитний овал» не везе до Старого Світу з досить банальної причини: обидва GT по цей бік Атлантики не відповідають екологічним вимогам. Між іншим, заокеанський Mustang Bullitt на менших обертах (7000 замість 7250 у європейської версії) має більшу потужність: 487 к.с., та й обертаючий момент становить 569 Нм. 

ford-mustang-mach-1-will-enter-to-europe-with-460-ps

ford-mustang-bullitt-eu-spec-2018MY

ford-mustang-bullitt-eu-spec-2018MY badge

Ford Mustang Bullitt 2018MY EU-spec interior

Ford Mustang Bullitt 2018MY EU-spec interior

У січні 2018 року Ford анонсував появу версії Mustang Bullitt, яку присвятили 50-річчю легендарної кінострічки із Стівом Макквіном у головній ролі. А вже у березні'2018 на Женевському автосалоні було представлено європейську версію Bullitt (на фото вище) з 5-літровим атмосферним V8 потужністю 460 к.с. на 7250 об/хв (піковий  обертаючий момент 529 Нм на 4600 об/хв), який за фактом дозволяє досягати 100 км/год через 4.6 с після старту (максималка 263 км/год)

 

Тобто, американцям (а також мексиканцям та мешканцям Близького Сходу) доступні і GT350, і GT500, і більш потужний Bullitt, а Європі... Короче кажучи, якщо Ви є справжнім поціновувачем Ford Mustang та особливо його топових варіантів — краще, щоб Ваше помешкання було розташовано не у Старому Світу, а десь інде.

Меншою мірою, так було до середини минулого жовтня. Та у Ford, мабуть, зрозуміли, що ринок Європи з його зростанням продажів Mustang абсолютно не заслуговує на таке відверте нехтування симпатіями покупців (у перший рік офіційних продажів «шостого» Mustang у Європі — а це був 2016-й — машину придбало більше 15 тис покупців, що зробило його одним з найпопулярніших спорткарів континенту). Тож, у Дірборні вирішили надати можливість купляти новий Mustang Mach 1 і європейським клієнтам.

ford-mustang-mach-1-will-enter-to-europe-with-460-ps

Ford Mustang Mach 1 2021 модельного року

 

Таким чином, попередня інформація, що курсувала світом, повністю підтвердилася: нехай і не найпотужніший, але найдрайвовіший 460-сильний Mustang продаватимуть по всьому світу. Нагадаю: Mach 1 з самого початку був пакетом опцій, які дозволяли покращити керованість та динаміку Mustang. Тож, щоб мати право назвати цю модифікацію «найкращим в керуванні Mustang», який пропонується європейським покупцям, фордівськи інженери зробили наступне:

— 5-літровий атмосферний V8 отримав власну специфікацію з метою забезпечення однакового задоволення від керування Mach 1 як на звичайній дорозі, так і на треку. Наприклад, впускний колектор та дроселя ця версія отримала від GT350, а свій голос двигун подає через випуск з системою Active Valve 

— встановили 6-ступеневу механічну коробку швидкостей з дводисковим счепленням TREMEC (вона є стандартною для Mustang Mach 1). Виробник запевняє, що ця коробка створена із використовуванням технології вирівнювання обертів (щоб максимально згладити момент  перемиканнях швидкостей). Окрім того, вдосконалено систему охолодження мастила коробки для керування у високошвидкісному темпі. Як опція пропонується 10-ступенева автоматична, яка теж має вдосконалу систему охолодження та перекалібрований софт блоку керування — знову ж таки, з метою максимально задовільняти потреби власника як на дорозі, так і на треку (як би дико не виглядало словосполучення «модель з автоматичною коробкою на треку»).

— у шасі використано перекалібровані амортизатори, нові пружини, більш жорсткі стабілізатори, а привід керма має переналаштований електричний підсилювач. Додайте до цього вдосконалену аеродинаміку, яка завдяки індивідуальному передньому спліттеру, невеличкому задньому спойлеру та дифузору (спільному із Mustang GT500) забезпечує притискну силу, що на 22% більша за стандартний Mustang.

Завдяки всім цим заходам у Ford запевняють, що завдяки йому Mustang Mach 1 має найточніші реакції серед усіх Mustang, що пропонуються у Європі. При цьому щодо офіційних показників динаміки Ford поки мовчить. Однак, враховуючи, що Mach 1 став на 10 к.с. потужнішим, ніж стандартний 5-літровий 450-сильний фастбек, та до того ж має більш спритні коробки швидкостей, нам варто очікувати покращення результатів, які демонструють 5-літрова версія з механічною коробкою (4.6 с) та з 10-ступеневим автоматом» (4.3 с).

ford-mustang-mach-1-will-enter-to-europe-with-460-ps

                                      ford-mustang-mach-1-will-enter-to-europe-with-460-ps   

ford-mustang-mach-1-will-enter-to-europe-with-460-ps

Що стосується зовнішності, то поціновувачі Mustang вже точно побачили одразу кілька елементів, що стилістично наближають новий «Мак» до оригінального Mach 1: тут і пара додаткових ліхтарів у секції фальшрадіаторної решітки, і виразний «іменний» капот з повітряводами, і бокові аплікації, і спеціальні колеса (в даному випадку 19'')... Тож, якщо і «звичайний» Mustang у потоці не губиться, то про Mach 1 можна впевнено говорити, що своїм екстер'єром він голосно заявляє про себе. 

ford-mustang-mach-1-will-enter-to-europe-with-460-ps

ford-mustang-mach-1-will-enter-to-europe-with-460-ps

Європейська прем'єра Ford Mustang Mach 1 відбулася у жовтні, під час івенту Goodwood Speedweek, а прийом замовлень від покупців почнеться у першому кварталі 2021 року. Але як повідоміли офіційні представники Ford, впродовж наступного року нам не варто чекати на появу Mustang Mach 1 в Україні.

 

текст — Юрій Бугаєв

іллюстрації — Ford Motor Company

 

Tag :
Юрий Бугаев

Latest from  Юрий Бугаев