Версия для печати

Manhart QV 600: віддаючи належне італійському шедевру

04 июля 2022
(0 голосов)
Author :  

manhart-qv-600-paying-tribute-to-an-italian-masterpiece

Manhart — німецьке тюнінгове ател'є, яке відоме скоріше знавцям, ніж широкому загалу. Причому, знавцям BMW, оскільки саме з автомобілів мюнхенського виробника у 1986 році починало свою роботу підприємство з Вуперталя. Однак, після того, як для 2020 модельного року топова Alfa Romeo Giulia QV пройшла процедуру оновлення, у Manhart вирішили, що прийшов час докласти свої зусилля й до автомобіля, який багато хто в світі знає як «вбивцю BMW M3». Так народився проект Manhart QV 600. І нехай цифровий індекс не вводить Вас в оману: потужність цього апарату відчутно вище, ніж 600 к.с....

У Manhart прямо говорять: звернути увагу на Alfa Romeo Giulia QV з її 2.9-літровим твін-турбовим 510-сильним двигуном змусили властивості автомобіля, що вивели його на позиції лідера у класі потужних середньорозмірних седанів (між іншим, наприкінці 2020 року спеціалізоване німецьке видання AUTO BILD SPORTSCAR нагородив Alfa Romeo Giulia QV званням «Спорткар року-2020»). А оскільки й сама Alfa із своєю лімітованою серію Giulia GTA/GTAm продемонструвала, що з QV можна витиснути більше штатних 510 к.с., то...

Чому б не віддати належне італійським чарівникам та спробувати перевершити їх, перетнувши рубіж у 600 к.с.? 

Результатом докладених зусиль й став Manhart QV 600 потужністю 653 к.с.

manhart-qv-600-paying-tribute-to-an-italian-masterpiece

Я б сказав, що «тевтонська» кольорова гама цілком вдало доповнила пластику кузова італійської красуні. І хоча особисто я після фантастичної Alfa Romeo 159 ніяк не можу примиритися із роскосою головною оптикою — на прикладі Tonale можна бачити, наскільки круто виглядає повернення фірмових «триточкових» ліхтарів в стилі SZ та Brera/159 — все ж таки доведеться визнати, що й через 7 років після дебюту ця представниця клану россонері виглядає круто.

А у поєднанні з яскравою та при цьому досить помірною деталіровкою від Manhart топова Alfa Romeo Giulia наче помолодшала! Щоправда, суто німецький дизайн колісних дисків дещо десонує із загальною стилістикою зовнішності, але впевнений, що ці нотки відвертої брутальність багатьом сподобаються — врешті решт, мова про модель потужністю 650 з гаком кінських сил! Тож, тут не завадить підкреслити сутність характеру. 

manhart-qv-600-paying-tribute-to-an-italian-masterpiece

manhart-qv-600-paying-tribute-to-an-italian-masterpiece

Власне, що зробили із зовнішністю у Manhart: про «тевтонську» вугільно-графітову кольорову гаму кузова із додаванням золотисто-жовтого я вже згадав вище. До неї, окрім деколів по боках, додали 20-дюймові колеса Manhart Classic Line з покришками 255/30 ZR20 попереду та 295/20 ZR20 позаду. І хоча це стосується скоріше технічних особливостей, ні зовнішності, варто відзначити нові пружини H&R із заниженням на 40 мм.

Силовий агрегат вирішили модифікувати наступним чином: по-перше, був розроблений турбо-кіт, до якого увійшли модифіковані турбокомпресори та інтеркулери; керуюча електроніка двигуна також зазнала змін відповідно до напрацювань Manhart у цьому напрямку. 

По-друге, під більш потужний двигун потребував вдосконалення 8-ступеневий «автомат» ZF — у Manhart говорять, що модифікували його відповідно до власного досвіду роботи із автоматичними трансмісіями. Що стосується 6-ступеневої механічної коробки ZF, яку пропонували для Giulia QV 2016, то у Giulia QV 2020MY такої комплектації вже нема.

І звичайно, перероблений «випуск» із нержавіючої сталі з перепускним клапаном від Remus підводять до 100-міліметрових «двустволок» кінечних патрубків справжній звуковий ураган...

А підсумком всього цього стала вже згадана вище потужність у 653 к.с. та здатність трансмісії переварювати піковий обертаючи момент у 790 Нм. При цьому виробник одразу надає й оригінальні показники: 510 к.с. та 600 Нм. Мовляв, самі все бачите.

manhart-qv-600-paying-tribute-to-an-italian-masterpiece

А те, як у Manhart вирішили охарактеризувати динаміку QV 600, заслуговує окремої згадки: про класичний спринт з місця 0-100 км/год вони ніби забули так само, як про максимальну швидкість. Натомість вказано здатність машини прискорюватися... з 100 до 200 км/год: 5.91 с. Можна було одразу додати: ми вважаємо, що усі покупці Manhart QV 600 мешкатимуть у Німеччині, поблизу безлімітних автобанів.

Цікаво, що при досить істотному підвищенні характеристик віддачі двигуна у Manhart вирішили, що втручатися у гальмівну систему не варто — мабуть, здатність зупинятися зі 100 км/год на 31 метрі справила враження (хоча опція підсилення гальм все ж пропонується — за окрему плату). Таке ж рішення було прийнято відносно обладнання та оздоблення салону — і це хороший приклад здатності цінувати те, що маєш: інтер'єр у Giulia QV дійсно крутезний, без усіляких сторонніх втручань. 

manhart-qv-600-paying-tribute-to-an-italian-masterpiece

manhart-qv-600-paying-tribute-to-an-italian-masterpiece

manhart-qv-600-paying-tribute-to-an-italian-masterpiece

manhart-qv-600-paying-tribute-to-an-italian-masterpiece

 

Наостанок зауважу, що у Manhart не збираються зупинятися на 653-сильному QV 600: разом із дебютом цього хижака компанія анонсувала його ще більш скажену версію QV 700, яка окрім ще більшої птужності матиме суттєво модифікований аеро-кіт...

manhart-qv-600-paying-tribute-to-an-italian-masterpiece

 

 P.S. для тих гарячих голов, які побачивши Manhart QV 600, одразу почали прикидувати, чи вдастся їм увійти у перелік тих 10 щасливців, які не менш, ніж за 119 тис євро зможуть стати власниками такої машини. Ось так виглядають нормативні сервісні операції по заміні привідного ременя генератора на навісного обладнання двигуна у стокової 510-сильної Alfa Romeo Giulia QV. Виробник радить проводити таке обслуговування раз на 60 тис. км або ж раз на 4 роки:

every 60000 km service of 510-hp Alfa Romeo Giulia QV

every 60000 km service of 510-hp Alfa Romeo Giulia QV

every 60000 km service of 510-hp Alfa Romeo Giulia QV

А що робити, потужність у півтисячі к.с. та суперкарівська динаміка 0-100 км/год не з'являються раптом самі по собі. Цікаво було б послухати, що в плані техобслуговування радять у Manhart власникам 653-сильного QV 600...

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрації — Manhart Performance GmbH & Co. KG

 

Даний матеріал не є рекламним, його публікація має на меті ознайомлення читачів із технічними особливостіми конкретної моделі.

 

Стильний партнер Автомобільного Бюро Sport-Engine  — український бренд чоловічого верхнього одягу Astoni, лекала, моделі та самі вироби якого створюються в Україні завдяки досвіду засновників компанії.

Чоловічій одяг Astoni.

Зроблено зі смаком.

Зроблено якісно.

Зроблено в Україні.

 

Юрий Бугаев

Latest from  Юрий Бугаев