Mercedes-AMG ONE на Нюрбургринзі: новий рекорд серед дорожніх авто

11 ноября 2022
(0 голосов)
Author :  

Mercedes-AMG ONE Nurburgring-Nordschleife record for road-legal production cars

Формульні технології + рушійна сила чотирьох електродвигунів + досвід пілота DTM = новий рекорд Ринга серед дорожніх авто. Якщо хочете знати, що з себе становить тисячасильний Mercedes-AMG ONE, більш змістовного словесного портрету годі й бажати. 

 Насправді, енергоблок «трипроменевого» гіперкара має потужність навіть більше, ніж 1000 к.с. — якщо точніше, віддача становить 1063 к.с. І якщо вже зовсім чесно, казати, що при його створенні «використано формульні технології» — це проявляти відверто зайву скромність. Тому що у моторному відсіку розташувався 1.6-літровий турбовий V6, який опинився на цьому своєму місці виключно завдяки участі заводської команди Mercedes-AMG Petronas Formula One Team у Чемпіонаті Світу з перегонів класу Formula-1. Шанувальники F1 одразу впізнають цю конфігурацію: конфігурація блоку циліндрів — V6, робочий об'єм 1.6 літра + турбонагнітання.

Так, це формульний двигун, адаптований для експлуатації в «цивільних» умовах. А гібридна філософія зумовила появу в конструкції Mercedes-AMG ONE комплексу «електричних» технологій під фірмовою назвою E PERFORMANCE, який нещодавно наробив галасу завдяки показникам нового та першого в історії гібридного AMG C63.

Mercedes-AMG ONE Nurburgring-Nordschleife record for road-legal production cars

Отакий апарат 28 жовтня під керівництвом Маро Енгеля — пілота DTM та амбасадора Mercedes-AMG — о 17 годині 14 хв 31 с вийшов на старт 20.8-кілометрового кола Нюрбургринга, щоб за 6 хвилин та 35.183 с потому зафіксувати новий рекорд Нордшляйфе серед серійних дорожних авто (20.6-кілометрову ділянку було подолано за 6.30.70 с). Таким чином, попередній результат, що належав Manthey Racing Porsche 911 GT2, вдалося покращити одразу більше, ніж на 8 секунд.

А знаєте, нащо з такою точністю вказано час виходу на трек?

Бо на півхвилини пізніше — і рекорду в той день не було би, оскільки о 17-15 трасу закривають.

Mercedes-AMG ONE Nurburgring-Nordschleife record for road-legal production cars

Доречі, пан Енгель покращив і свій власний показник найшвидшого кола на Ринзі, що його було продемонстровано за кермом Mercedes-AMG GT Black Series — тут розрив у часі виявився ще більш відчутним: Mercedes-AMG ONE дозволив бути на 13 секунд швидшим! 

Зрозуміло, свою роль зіграв і повний привід AMG Performance 4MATIC+, який став можливим завдяки використанню електродвигунів, і той факт, що пілот мав можливість обрати найжорсткіший з можливих варіантів роботи мехатроніки гіперкара — Race Plus. При цьому виробник запевняє: Маро Енгель керував абсолютно серійним Mercedes-AMG ONE.

Mercedes-AMG ONE Nurburgring-Nordschleife record for road-legal production cars

Між іншим, виробництво гібридного гіперкара стартувало у серпні поточного року. Варто зауважити, що бензо-електричний енергоблок створюють спеціалісти Mercedes-AMG High Performance Powertrains у Бріксворті (Великобританія) — вони ж відповідають за силову установку формульних Mercedes-AMG.

Та й загальна збірка гіперкара теж здійснюється у британському Ковентрі.

Всього буде створено 275 примірників Mercedes-AMG ONE вартістю $2.7 млн кожний.

Кажуть, усі вони вже розпродані.

 

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрації  — Mercedes-AMG

 

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО БЕЗ УЧАСТІ ОФІЦІЙНИХ ПРЕДСТАВНИКІВ МАРКИ В УКРАЇНІ

____________

Якщо матеріал сподобався і у Вас є можливість, я буду щіро вдячний за підтримку Автомобільного Бюро переказом тієї суми, яку вважаєте доречною. Ви допомагаєте Бюро — я в свою чергу допомагаю ЗСУ.

Від кожного — хто що може. Так і переможемо. (c)

Тримаймо стрій!

 

MasterCard (Приват):

5363 5420 9895 8854

 

Отримувач: Бугаєв Юрій Валерійович

Призначення платежу: безповоротна фінансова допомога

Валюта карти: UAH (при цьому можливий переказ у вашій валюті, отримувач Bugaev Jurij)

 

Звіти щодо надходження коштів я буду регулярно публікувати тут.

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine