Alfa Romeo Giulia QV: найкраща у 2020 році серед спорткарів

16 декабря 2020
(0 голосов)
Author :  

alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-is-the-best-sportscar-of-the-year-2020-by-auto-bild-sportscars

Альфісти всього світу отримали черговий доказ того, що вони недарма пишаються нинішніми флагманами міланської фірми: на 6-й рік свого існування 510-сильна Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde отримала звання «Споткар року-2020» від спеціалізованого німецького видання AUTO BILD SPORTSCAR.

Нагадаю: світовий дебют Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio відбувся влітку 2015 року у оновленому Museo Storico Alfa Romeo — в такий спосіб італійська марка відсвяткувала своє 105-річчя.

Враховуючи той факт, що модель Giulia, яка дебютувала саме у топ-виконанні QV, прийшла на заміну Alfa Romeo 159 майже через чотири роки після зняття 159-ї з виробництва (її виробництво припинили у листопаді 2011), гадаю не треба пояснювати, наскільки важливим для компанії було повернення у середньорозмірний клас преміумних седанів. Відповідно, потрібно було забезпечити автомобіль таким технічним рівнем, який в черговий раз виводив би представника Альфи в цьому сегменті на звичний для альфістів рівень, а новим покупцям демонстрував би, чому саме люди обирають Alfa Romeo.

alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-is-the-best-sportscar-of-the-year-2020-by-auto-bild-sportscars

alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-is-the-best-sportscar-of-the-year-2020-by-auto-bild-sportscars

 «Автомобіль року-2016» за версією британського видання «Top Gear».

 «Кращий спортивний седан-2017» за версією британського видання «EVO».

«Кращий новачок-2017» за версією італійського видання «Quattroruote».

«Best Car-2017» за версією німецького видання «Auto, Motor und Sport»

«Sport Auto Award-2017» за версією німецького видання «Sport Auto».

«Краща драйверська модель преміум класу-2017» (Giulia Quadrifoglio) за версією автомобільної редакції американського видання «New York Daily»

 «Автомобіль року-2018» за версією американського видання «Motor Trend».

«Вибір редакції-2018» за версією американського видання «Car and Driver».

«Sport Auto Award-2018» за версією німецького видання «Sport Auto» в номінації «імпортні моделі з кузовом седан/універсал вартістю до 100 тис. євро».

«Вибір читачів-2019» за версією німецького видання «Auto, Motor und Sport».

І це не повний перелік нагород, які отримала Alfa Romeo Giulia та її топ-версія Giulia Quadrifoglio — до того ж, у поточному році вищенаведений перелік доповнила нагорода «Краща драйверська модель-2020» від британського видання «What car?», а кілька днів тому Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio знову отримала звання кращого спорткару року — цього разу від німецького видання AUTO BILD SPORTSCAR.

Нагадаю: мова йде про модель, що відсвяткувала світовий дебют в середині 2015 року. Уявіть собі, яку роботу виконала команда інженерів, якщо автомобіль на шостому році життя стає кращим серед 24 інших спортивних моделей, що приймали участь у конкурсі AUTO BILD SPORTSCAR.

alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-is-the-best-sportscar-of-the-year-2020-by-auto-bild-sportscars

alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-is-the-best-sportscar-of-the-year-2020-by-auto-bild-sportscars

alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-is-the-best-sportscar-of-the-year-2020-by-auto-bild-sportscars

Що стосується інтер'єру, то багато хто з людей, які розуміються на швидких потужних моделях, вважають його одним з найкращих не тільки серед усіх Alfa Romeo, які колись сходили з конвейєру міланської фірми, а взагалі серед «дорожніх винищувачів».

Людину, якій треба подякувати за подібний технічний рівень, звуть Філіп Кріф — його називають батьком Alfa Romeo Giulia Mk2 (Typ 952), і як Ви здогадуєтесь, вкотре отримане визнання автомобільними професіоналами не є випадковісю: свою справу робить різнобічний досвід, якого у пана Кріфа вистачає.

По-перше, він відпрацював у Alfa Romeo більше 15 років, приймаючи участь у роботі над моделями 147, MiTo, Giulietta. А по-друге, оцінивши його здібності, у FIAT вирішили, що така людина має право працювати у Ferrari — наприклад, саме Філіп Кріф був головним інженером у проекті 570-сильної Ferrari 458 Italia. Яким чином в такому випадку людина, яку перевели з Alfa Romeo до Ferrari, стала батьком Giulia? Все просто: Кріфа повернули до Альфи спеціально для створення цієї моделі.

Як ми бачимо зараз, коли Giulia QV через 5.5 років після дебюту знов отримує звання кращого спорткара, можна абсолютно впевнено сказати: повернення Кріфа з Ferrrari до Альфи дало свій результат.

І оскільки звання кращого спорткару року за версією AUTO BILD SPORTSCAR отримала Alfa Romeo Giulia у версії Quadrifoglio Verde, варто сказати кілька слів про її двигун, завдяки якому «Alfa Romeo з двіжком Ferrari» стала відомою у всім світі.

alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-is-the-best-sportscar-of-the-year-2020-by-auto-bild-sportscars

Більш докладно про нього можна прочитати у цьому моєму матеріалі, а зараз варто зазначити, що мова НЕ йде про «двигун від Ferrari». База 510-сильного мотора Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio — це дійсно 8-циліндровий 3.9-літровий твін-турбовий агрегат Ferrari F154. Але оскільки для 2.9-літрового V6, який встановлюють на Альфу, створили новий колінчастий вал, розробили нові головки блоку циліндрів, не буде перебільшенням говорити, що це вже інший мотор. Який, між тим, зберіг функцію деактивації половини циліндрів (3 з 6) — тобто, вранці, повзаючи міськими заторами, можна заощадити на витратах палива, зберігши паливо до того моменту, коли можна буде увімкнути режим Dynamic, або навіть Race.

alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-is-the-best-sportscar-of-the-year-2020-by-auto-bild-sportscars

Всю цю інформацію варто доповнити чи не найголовнішими показниками, які великою мірою дають можливість зрозуміти, что становить з себе спорткар. Тож, маємо: динаміку прискорення з місця до 100 км/год цієї задньопривідної моделі красномовно демонструє цифра 3.8 с (реальний результат, отриманий кількома власниками Giulia QV). А максимальна швидкість, на яку здатна ця модель спорядженою вагою 1751 кг, становить 309 км/год (знов таки, це реальний результат).

Як то кажуть, коментарі зайві.

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрації  — FCA/Alfa Romeo

 

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО БЕЗ ВИКОРИСТАННЯ ПІДТРИМКИ ОФІЦІЙНИХ ПРЕДСТАВНИКІВ МАРКИ В УКРАЇНІ

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine