АльфаЕстетика-2022, сьомий епізод: Alfa Romeo Eagle Pininfarina Concept.

23 сентября 2022
(0 голосов)
Author :  

                 friday-squadraalfaestetics-round6-Alfa-Romeo-Eagle-Concept-23-9-2022

Чергова п'ятниця, цього разу з сьомим за ліком Alfa-епізодом визвольного спротиву.

Сьогодні мова піде про один з найдивніших концептів Alfa Romeo – ним став дебютант Туринського автосалону-1975 під назвою Eagle.

Стайлінгом автомобіля займалася команда дизайнерів Pininfarina під керівництвом Альдо Бровароне. Враховуючи, що на той момент серійний Alfa Romeo Spider 2-ї серії cходив з конвейєра вже 5 років, за деякий час його потрібно було замінити новою «відкритою» моделлю.

До того ж було б не зайвим відповісти Porsche на їх 911 Targa, що з'явилася кількома роками раніше (якщо точніше, у 1966-му): дуга безпеки, розташована за водієм та пасажиром, дозволяла встановити жорсткий дах – таким чином за несприятливих погодних умов прогулочний Спайдер перетворювався на купе. Однак, справа була навіть не у «всепогодності» автомобіля – головною метою його створення було продемонструвати, що подібні моделі можуть бути цілковито безпечними. Саме тому потужну балку за водієм та пасажиром було виставлено напоказ.

friday-squadraalfaestetics-round6-Alfa-Romeo-Eagle-Concept-23-9-2022

friday-squadraalfaestetics-round6-Alfa-Romeo-Eagle-Concept-23-9-2022

Нажаль, загалом зовнішність, запропонована командою Бровароне, була занадто радикальною...

А от що стосується салону, то це був справжній космос.

Кермо з оздобленням алькантарою мало дві спиці та по-сучасному пухлий обід. Дуже стильно було вирішено питання нанесення фірмового лого. Але справжнім магнітом для поглядів інтер'єр робило не красиве кермо, а повністю цифрова передня панель, частина якої була розгорнута до водія. А як виконано блок керування кліматичною установкою?

friday-squadraalfaestetics-round6-Alfa-Romeo-Eagle-Concept-23-9-2022

friday-squadraalfaestetics-round6-Alfa-Romeo-Eagle-Concept-23-9-2022

Уявляєте, які емоції все це викликало у середині 70-х? Як на мене, інтер'єр Alfa Romeo Eagle виглядав просто фантастично! Що стосується техніки, то оскільки базою була Alfetta GT, під капотом був 1.8-літровий атмосферний 4-циліндровий двигун повздовжнього розташування. Кажуть, маючи потужність 124 к.с. на 5500 об/хв та обертаючий момент 168 на 4400 об/хв, Alfa Romeo Eagle здатна була досягати швидкості під 200 км/год.

Цікаво, якби Alfa Romeo Eagle таки запустили у виробництво – нехай і у трошки «приземленому» вигляді – чи могла б вона сперечатися із всесвітньо відомим Спайдером за звання культової моделі для прогулянок в стилі dolce vita?

friday-squadraalfaestetics-round6-Alfa-Romeo-Eagle-Concept-23-9-2022

#AlfaFridayEstetic #AlfaRomeo #Eagle #концепт #Turin1975 #forza #sqUAdraAlfa #AlfaЕстетика #ТримаймоСтрій #UkraineWillWin

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрації —Alfa Romeo S.p.A.

 

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО БЕЗ УЧАСТІ ОФІЦІЙНИХ ПРЕДСТАВНИКІВ МАРКИ В УКРАЇНІ

____________

Якщо матеріал сподобався і у Вас є можливість, я буду щіро вдячний за підтримку Автомобільного Бюро переказом тієї суми, яку вважаєте доречною. У нашій родині ТПО я єдиний, хто зараз має можливість заробляти — що й намагаюсь робити як автор.

картка ПриватБанка:

5168 7422 3667 4093

Отримувач: Бугаєв Юрій Валерійович

Призначення платежу: безповоротна фінансова допомога

Валюта карти: UAH (при цьому можливий переказ у вашій валюті, отримувач Buhaiev Yurii)

 

ЧАСТИНУ ДОПОМОГИ МИ ОБОВ'ЯКОВО БУДЕМО ПЕРЕРАХОВУВАТИ ВОЛОНТЕРАМ ДЛЯ ДОПОМОГИ ЗСУ ТА РОДИНАМ НАШИХ БІЙЦІВ.

ЗВІТ Я БУДУ РОБИТИ ТУТ КОЖНІ ДВА ТИЖНЯ.

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine