BMW та Jaguar Land Rover: вітайте новий альянс!

23 июля 2019
(0 голосов)
Author :  

bmw-and-jaguar-land-rover-partnership-pro

Декілька тижднів тому з'явилась перша інформація щодо співробітництва BMW AG та Jaguar Land Rover Group: компанії поєднають свої зусилля для розробки рушійних електрокомпонентів для NEV'моделей, а саме для електромобілів.

Метою співпраці перш за все є зменшення видатків на розробку технологій для нового сектору ринку, які на сьогоднішній момент вимірюються сотнями мільйонів євро та доларів.

Спільна робота передбачає інвестування, ведення комплексу інженерно-дослідницьких робіт у головному комплексі BMW у Мюнхені. Не повідомляється, за який час нам варто чекати перших результатів англо-німецької співпраці, як і хоча б приблизна цифра заощаджених коштів. Але раніше, ніж за 3 роки, результати наврядчи зявляться. Вироблятися рушійні електрокомпоненти для потреб Jaguar Land Rover будуть у Центри Виробництва Двигунів групи у Вулверхемптоні (Сполучене Королівство). А що стосується BMW, то хоча на даний момент конкретної локації не названи, але раніше з'являлася інформація про розширення присутності BMW на їх виробництві у Хемс Холлі (Мідлендс, Сполучене Королівство).

На додачу до цієї новини минулими вихідними додалася ще одна: окрім співробітництва у царині ACES (Autonomous, Connected, Electric, Shared) за минулі кілька тиждні BMW та Jaguar Land Rover домовились про поглиблення співпраці.

Цього разу мова вже йде про традиційні ДВЗ: планується, що в BMW займатимуться 4- та 6-циліндровими рядними бензиновими, дизельними та гібридними агрегатами. Це дозволить баварцям заробляти на своєму інжинірінговому досвіді поза межами брендів, що належіть BMW AG (власне, BMW та MINI, та оздоблюються такими двигунами). Натомість, в Jaguar Land Rover зможуть скоротити видатки на аналогічні розробки власної конструкці та зконцентруються на компонентах для NEV'моделей в рамках оголошеного раніше співробітництва.

Враховуючи, що з 1994 по 2000 роки Land Rover вже належав BMW, налагодження співпраці між партнерами пройде набагато швидше...

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрація — з використанням матеріалу BMW Group та Jaguar Land Rover

 

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО БЕЗ ВИКОРИСТАННЯ ПІДТРИМКИ ОФІЦІЙНИХ ПРЕДСТАВНИКІВ МАРОК В УКРАЇНІ

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine