Monteverdi High Speed 375/4: швейцарсько-італійській мікс з американським присмаком

28 июля 2020
(0 голосов)
Author :  

monteverdi-high-speed-375-4-swiss-italian-mix-with-american-flavor

Модель, яку Ви бачите перед собою, світ ніколи не побачив би, якби не кілька співпадінь одразу...

Тож, варто перелічити усі фактори, яки зібралися докупи.

По-перше, один швейцарський бізнесмен (та колишній гонщик) представляв у Швейцарії Ferrari та був дилером BMW; по-друге, його справи йшли досить успішно, що призвело до утворення третьої умови — і це, врешті решт, стало вирішальним елементом. А саме: амбіції бізнесмена значно перевищували статус продавця авто, навіть таких як Ferrari та BMW — і у 1965 році він вирішив сам створювати автомобілі.

Ім'я бізнесмена — Петер Монтеверді. Саме він спочатку вирішив встановити атмосферний 7-літровий V8 виробництва Chrysler на шасі, що його було спроектовано самим містером Монтеверді.

Peter Monteverdi monteverdi-high-speed-375-4-swiss-italian-mix-with-american-flavor

Петер Монтеверді біля свого творіння, купе Monteverdi High Speed 375

 

Купе класа GT, що з'явилось у 1967 році, отримало назву Monteverdi High Speed 375, де цифрою прямо позначалася потужність у кінських силах. А на Женевському автосалоні'1971 компанія містера Монтеверді презентувала модель, що стала логічним доповненням модельного ряду: «High Speed 375/4» — тобто, 375-сильна 4-дверна.

Кузов для машини збирали у Італії, неподалік Мілану, силами Carrozzeria Fissore. Реклама Monteverdi High Speed 375/4 стверджувала, що це найшвидший у світі 4-дверний автомобіль.

 monteverdi-high-speed-375-4-swiss-italian-mix-with-american-flavor

monteverdi-high-speed-375-4-swiss-italian-mix-with-american-flavor

Салон 375-4 надавав переконливі докази того, що засновник Monteverdi добре засвоїв головні засади створення люксових моделей. Покупцю пропонувалося кермо з гідропідсилювачем, коробка швидкостей була автоматичною, а салон мав тоновані вікна, кондиціонер, аудіокомлекс із касетним магнітофоном та радіо. На замовлення для пасажирів заднього ряду можна було оздобити салон 6-дюймовим телевізором Sony.

monteverdi-high-speed-375-4-swiss-italian-mix-with-american-flavor

monteverdi-high-speed-375-4-swiss-italian-mix-with-american-flavor

Нажаль, впродовж 8 років, які тривав випуск, вдалося продати менше 30 екземплярів. Багато в чому такий помірний обсяг виробництва був зумовлений ціною: 79 тисяч франків на момент дебюту робили Monteverdi High Speed 375/4 однією з найдорожчих моделей у світі.

 

текст Юрій Бугаєв

ілюстрації з архіву автора

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine