Абсолютно новий серійний кросовер Alfa Romeo Tonale: до зустрічі у лютому!

07 января 2022
(1 Голосовать)
Author :  

completely-new-crossover-alfa-romeo-tonale-see-you-on-8-february

Нарешті це сталося: відома точна дата офіційного дебюту серійного варіанту Alfa Romeo Tonale. Нагадаю, що концепт з таким самим ім'ям дебютував на останньому «доковідному» Женевському автосалоні'2019. Ще трошечки і з моменту його презентації пройде 3 роки. Але у Альфі вирішили не чекати відродженого Женевського автофоруму для оголошення строків виходу на ринок ще одного сімейства своїх кросоверів: презентація нової машини відбудеться 8 лютого...

Попереднє знайомство з новою Альфою пропоную почати з назви хоча б тому, що на відміну від величезної кількості штучно згенерованих назв моделей у інших виробників, Alfa Romeo, дякувати Богу, зберігає добрий смак та все ще дає своїм новим авто справжні імена. Тобто, ті, які мають сенс та хоча б частково розкривають сутність характеру машини.

Тож, маємо: вже друга модель кросовера у сучасній лінійці Alfa Romeo, як і у випадку зі Stelvio, отримала ім'я за назвою гірського перевалу  цього разу Passo del Tonale у північній Італії.

Друге, про що просто не можна мовчати (а насправді, можна забитися, що цей момент буде на першому місці!) це стайлінг. Однак, все ж таки пропоную приділити увагу зовнішності трошки пізніше, а зараз давайте про «залізо». Хоча б тому, що на сьогодні вже можна впевнено говорити не тільки про платформу, на якій побудують Tonale (про Small Wide LWB відомо вже досить давно), а й про цілий ряд технічних особливостей  як от лінійка двигунів, що встановлюватимуть на новий компактний кросовер від Alfa Romeo.

completely-new-crossover-alfa-romeo-tonale-see-you-on-8-february

Дебют Alfa Romeo Tonale на Женевському автосалоні'2019

 

Свіжі дані, які стосуються Tonale, наступні: базовим буде 1.3-літровий суто бензиновий турбодвигун потужністю 130 к.с., що пропонуватиметься дуетом з 7-ступеневою роботизованою DCT-коробкою.

Класичною альтернативою цій модифікації буде 130-сильний 1.6-літровий турбодизель Multijet (він теж працюватиме з 7-ступеневою DCT-коробкою).

А ось далі цікавіше.

За останньою інформацією, до лінійки силових установок увійдуть одразу два варіанти, побудовані за схемою «м'який гібрид». Робочий об'ємом їх 4-циліндрового турбодвигуна 1.5 літра, а от віддача бензо-електричної системи буде різною: 130 та 160 к.с.

Обидва варіанти пропонуватимуться з 7-ступеневою роботизованою DCT-коробкою. І саме «м'які гібриди» першими підуть у продаж. 

А восени Tonale запропонують у вигляді plug-in-гібрида: це буде найпотужніша версія, під капотом якої буде 1.3-літровий турбодвигун, а загальна потужність системи становитиме 275 к.с.. Зверніть увагу: на цю модифікацію встановлюватимуть класичну автоматичну 6-ступеневу коробку.

Цікаво, що топ-версій у Alfa Romeo Tonale буде дві: окрім вказаного вище 275-сильного PHEV клієнтам, які не перший десяток років віддають перевагу 2-літровим турбо-Альфам, запропонують фірмову бензинову 4-циліндрову «двушку» потужністю 255 к.с. (нагадаю: 2-літрова 4-циліндрова 190-сильна турбо-модифікація Q4 була флагманською у лінійці моделі 155 в середині 90-х, а 200-сильну 2-літрову версію GTV з турбованим V6 збирали з 1995 до 2000 року включно; нарешті, 2-літрові турбовані Giulia та Stelvio є актуальними на сьогодні моделями та мають 200-, 250- та 280-сильні варіанти виконання).

І ще про лінійку силових агрегатів: з Tonale на стадії розробки сталася неприємна історія у квітні минулого року стало відомо, що голова Alfa Romeo Жан-Філіпп Импарато відклав ринковий старт цієї моделі. Якщо говорити безпосередньо про строки, то спочатку очікувалося, що Tonale з'явиться у шоу-румах Альфи у листопаді'2021 однак ці плани довелося переглянути. А якщо говорити про показники віддачі, то пан Імпарато, який очолив Альфу після переходу з Peugeot, добре знає, що зараз «льви» пропонують топову версію plug-in-гібридного кросовера 3008 з потужністю 300 к.с., яку отримано з допомогою 1.6-літрового турбодвигуна та двох електромоторів. 

Враховуючи, що plug-in-гібридна топ-версія Tonale матиме модифікований бензо-електричний енергоблок, базовий варіант якого встановлюють на Jeep Compass, пан Імпарато вирішив, що не можна просто встановити на новий кросовер Alfa Romeo більш потужний 240-сильний агрегат (на Compass окрім нього ставлять ще 190-сильну установку). 

Вище вже вказано, який енергоблок у підсумку отримає PHEV-версія: нехай і не 300 «коників», але відкладений старт призвів до того, що еквівалент 275 к.с. потужності Tonale все ж таки матиме.

Подивимось, яку динаміку матимуть різні варіанти Tonale (при тому, що фактично на 50% лінійка модифікацій складається з гібридів, тобто має місце додаткова вага). Але гадаю, що враховуючи, про який клас авто йде мова, в будь-якому випадку за здібності що бензинової 255-сильної версії, що 275-сильного PHEV червоніти не дведеться.

Що стосується суто електричної модифікації, то її поява очікується пізніше. На сьогодні немає жодної точної інформації щодо технічних параметрів EV'варіанту Tonale.

completely-new-crossover-alfa-romeo-tonale-see-you-on-8-february

А ось тепер кілька слів про зовнішність.

Екстер'єр Alfa Romeo Tonale чудовий приклад того, що робить з німцями Італія: фантастичний стайлінг концептуального Tonale справа рук німця Клауса Буссе. І це не вперше дизайнер німецького походження, потрапивши до Центру Стиля Альфи, створює справжній шедевр: канонічна Alfa Romeo 8C Competizione була створена Вольфгангом Еггєром, який також народився у Німеччині.

completely-new-crossover-alfa-romeo-tonale-see-you-on-8-february

Загалом, стосовно зовнішності машини я можу повторити тільки те, що вже казав 2.5 роки тому, коли готував матеріал, присвячений рішенню запустити цей новий кросовер в серійне виробництво. А саме: дизайнери альфівського Centro Stile виконали просто фантастичну роботу, починаючи із сучасної інтерпретації головної та задньої оптики «3+3» в стилі SZ та Brera і закінчуючи по-альфівськи чуттєвою та фантастично красивою пластикою кузова.

Про те, наскільки як публіці, так і керівництву концерна сподобався Tonale, створений під керівництвом Клауса Буссе, можна судити хоча б з такого факту: з 1 липня минулого року він вже не головний дизайнер Альфи його ні цій посаді змінив Алехандро Месонеро-Романос, а Клаус Буссе все ще займає посаду віце-президента, що відповідає за лінійку Abarth, Alfa Romeo, FIAT, Lancia та Maserati — але з літа він пішов на підвищення та зараз очолює відділ дизайну Maserati (доречі, Maserati MC20 — це теж його робота). 

completely-new-crossover-alfa-romeo-tonale-see-you-on-8-february

А повертаючись до Tonale, зазначу: оскільки машина офіційно поки що знаходиться в статусі концепта, дуже важливо, щоб серійне втілення не занадто спростило її у порівнянні з тим, що побачили відвідувачі Женевського автосалону-2019. Тому просто не можна не згадати про те, як виглядав Tonale у передсерійному варіанті станом на 2019 рік (на фото нижче): це дає надію, що серійний кросовер дійсно  виглядатиме не менш цікаво, ніж концептуальна розробка...

completely-new-crossover-alfa-romeo-tonale-see-you-on-8-february

completely-new-crossover-alfa-romeo-tonale-see-you-on-8-february

Дуже цікаво буде подивитись на реалізацію освітлювальної техніки — як передньої так і задньої — у серійного авто: чи збережеться згадана вище фірмова стилістика «3+3»? Станом на зараз лише відомо, що головна оптика серійного Tonale — це full-LED-ліхтарі, причому маючи бажання та готовність доплатити можна буде обрати матричні LED-фари.

completely-new-crossover-alfa-romeo-tonale-see-you-on-8-february

Знайомтеся: Клаус Буссе, віце-президент Stellantis з дизайну, який відповідає за лінійку Abarth, Alfa Romeo, FIAT, Lancia та Maserati, новий шеф-дизайнер Maserati — та людина, якій варто подякувати за повернення справжнього альфівського стайлінгу

 

Тепер кілька слів про інтер'єр.

Будемо сподіватися, якість матеріалів та загальний рівень оздоблення салону залишатиме такі самі несподіванно приємні враження, як це було у 2000-му році, коли журналістам презентували 147 модель, а швидкість відгуків штатного інфотейнмент-комплексу з 12.3-дюймовим діджитал-кластером перед очима водія та 10.3-дюймовим центральним екраном буде на сучасному рівні. Тоді з впевненістю можна буде говорити про те, що салон цілком гідно доповнюватиме зовнішність:

completely-new-crossover-alfa-romeo-tonale-see-you-on-8-february

Наостанок зауважу, що Tonale стане першою новою моделлю серед запланованих новинок міланського автомобільного дому: як повідомив минулого жовтня голова Alfa Romeo Жан-Філіпп Імпарато, у період з 2022 по 2026 рік італійський автовиробник презентуватиме нову модель щороку. Таким чином, якщо італійцям вдастся тримати оголошений темп, нас чекає дебют 5 нових Alfa Romeo. Причому вже наступного року на ринок повинен вийти ще один кросовер від Альфи це буде модель В-класу, тобто ще більш компактна, ніж Tonale. Саме вона буде відкривати можливість стати власником Alfa Romeo.

Що ж стосується Tonale, то після презентації 8 лютого наступні етапи це початок серійного виробництва на заводі у Паміл'яно д'Арко у березні та старт продажів 4 червня.

В які гроші оцінять базову версію, ми дізнаємося 8 лютого. А от про вартість топового PHEV-кросовера повідомлять скоріше за все восени. Втім, вже зараз відомо, що головними конкурентами Alfa Romeo Tonale будуть Audi Q3, BMW X2, Mercedes GLA та Range Rover Evoque.

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрації — Stellantis

 

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО БЕЗ ВИКОРИСТАННЯ ПІДТРИМКИ ОФІЦІЙНИХ ПРЕДСТАВНИКІВ МАРКИ В УКРАЇНІ 

 

Стильний партнер Автомобільного Бюро Sport-Engine  — український бренд чоловічого верхнього одягу Astoni, моделі та лекала якого створюються в Україні завдяки досвіду засновників компанії.

Шиється одяг також в Україні, що допомагає пропонувати покупцю приємні ціни як для виробів такого рівня.

Чоловічій одяг Astoni.

Зроблено зі смаком.

Зроблено якісно.

Зроблено в Україні.

 

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine