Женевський Міжнародний Автосалон'2020 скасовано

28 февраля 2020
(0 голосов)
Author :  

90th-geneva-international-motor-show-2020-cancelled

Коли 20 січня поточного року ВОЗ скликав термінове засідання щодо нового вірусу, який на той момент вже вирував у Китаї, це було досить тревожною ознакою. Тим не менш, дуже хотілося вірити, що захворювання не стане впливовим чинником світового значення. Але...

«Позачергове засідання Федеральної Ради, проведене сьогодні, 28 лютого 2020 року, вбачаючи актуальне становище із розповсюдженням епідемії коронавірусу та класифікуючи ситуацію як «спеціальну» відповідно до Епідеміологічного Акту, постановляє заборонити проведення масових заходів із чисельністю сборів понад 1000 осіб. Заборона діятиме щонайменше до 15 березня».

Ось так офіційно виглядає вирок 90-му за рахунком Женевському Міжнародному Автосалону, який мав початися після цих вихідних, у понеділок, з урочистої церемонії нагородження европейського Автомобілю року'2020. А 3 березня двері женевського виставкового комплексу Palexpo мали відкритися для представників преси.

Ще тиждень тому, під час анонсової прес-конференції, присвяченої наближенню дня відкриття Geneva International Motor Show'2020, здавалося, що один з головних світових автосалонів все ж таки відбудеться. Але поява на території Швейцарії перших хворих з підтвердженим діагнозом «зараження коронавірусом» викликало вказане вище рішення ради Швейцарської Конфедерації.

«Нам дуже прикро, що склалась така ситуація, та безумовним приіритетом для нас є здоров'я наших відвудувачів та експонентів. Це форс-мажорні обставини і звичайно дуже відчутна втрата для всіх, хто вклав свої кошти, збираючись приймати участь у 90-му Женевському Міжнародному Автосалоні. Але ми впевнені, що наше рішення буде сприйнято із розумінням. Ми щіро вдячні всім, хто прийняв участь у організації цьогорічного Женевського автосалону» — сказав на сьогоднішній прес-конференції Моріс Тюрреттіні, голова наглядової ради Фундації Організаторів GIMS.

Гроші за квитки, придбані відвідувачами, будуть повернуті. А от витрати організаторів, з урахуванням форс-мажорної природи обставин, компенсуватися не будуть.

Таким чином, загальносвітовий тренд на відмову в участі у головних автосалонах по всьому світу отримав несподіваний імпульс. І хто знає, чи побачимо ми ще таке явище, як ціла низка дебютів, що відбулися у павільонах Palexpo під час Женевського Міжнародного Автосалону...

Нагадаю: Geneva International Motor Show проводився щороку навесні, він не відбудеться вперше з 1947 року, а загалом цей швейцарський автофорум проводиться з 1905 року.

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрація — GIMS

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine