Автомобіль Року в Україні-2021: фінал

25 марта 2021
(0 голосов)
Author :  

new-skoda-octavia-4th-generation-2020-model-year-winner-in-auto-roku-in-ukraine-2021

Вчора у Києві фінішував всеукраїнський рейтинг «Автомобіль року в Україні-2021». Головні нагороди отримали українські представники Skoda та Peugeot, а перший серійний електромобіль Porsche став переможцем одразу у двох номінаціях.

Цього року конкурс «Автомобіль Року в Україні-2021» був ювілейним: його проводили у 20-й раз. Ювілей вийшов, м'яко кажучи, не надто приємним: презентувати кращих дебютантів у окремих номінаціях та головних переможців цьогорічного рейтингу ведучім довелося у пустому приміщенні, оскільки в умовах коронавірусу проведення фіналу можливе, звичайно, тільки у онлайн-форматі.   

Втім, цього року змінилася не тільки церемонія нагородження  сам хід конкурсу теж зазнав змін: спочатку свої симпатії в умовлений спосіб голосування виказували потенційні покупці і просто небайдужі. І вже після цього номінантів, обраних названою спільнотою, оцінювали експерти. Переможця серед кількох фіналістів в кожній з номінацій визначали за сумою балів, які виставили громадскість та експерти фіналістам кожної з номінацій.

Таким чином, переможцями стали:

  у номінації «Дизайн» за підсумком голосування автомобільної спільноти, яка взяла участь у конкурсі, та експертів найкращим визнано Porsche Taycan. Йому протистояли французькі кросовери DS3 Crossback та Peugeot 2008.

new-skoda-octavia-4th-generation-2020-model-year-winner-in-auto-roku-in-ukraine-2021-design

 

у номінації «Спортивна модифікація» до фіналу вийшли Audi RS6, Audi RS7 та Mercedes-AMG E63 S, а переможцем стала RS6 четвертої генерації.

new-skoda-octavia-4th-generation-2020-model-year-winner-in-auto-roku-in-ukraine-2021-sports-modification

 

у номінації «Сімейний автомобіль» до фіналу потрапили Ford Kuga, Opel Zafira Life та Toyota Highlander, а найкращим було визнано Opel Zafira Life.

new-skoda-octavia-4th-generation-2020-model-year-winner-in-auto-roku-in-ukraine-2021-family-car

 

у номінації «Гібрид», фіналістами якої стали Honda CR-V Hybrid, гібридний Mercedes E-Klasse та Toyota CH-R, перемогла Honda (тест саме цієї версії можна прочитати на сайті нашого Бюро).

new-skoda-octavia-4th-generation-2020-model-year-winner-in-auto-roku-in-ukraine-2021-hybrid-nomination

 

у номінації «Електромобіль/Plug-in гібрид» до фіналу вийшли: Audi e-tron Sportback, суто електричний Porsche Taycan та Volvo XC40  і переміг суто електричний Porsche.

new-skoda-octavia-4th-generation-2020-model-year-winner-in-auto-roku-in-ukraine-2021-EV-or-hybrid

 

у номінації «Співвідношення ціна/якість», де у фінал потрапили оновлений Citroen C3 та кросовери Ford Kuga та Skoda Kamiq, перемога дісталася оновленому Citroen C3.

new-skoda-octavia-4th-generation-2020-model-year-winner-in-auto-roku-in-ukraine-2021-best-choice

 

у новій номінації «Кращій автомобіль преміум-сегменту», де фіналістами стали Audi Q7, Mercedes E-Klass та Porsche Taycan, перемогу здобув оновлений Mercedes E-Klass п'ятої генерації у 213 кузові 2020 модельного року.

new-skoda-octavia-4th-generation-2020-model-year-winner-in-auto-roku-in-ukraine-2021-best-premium-car

 

Двома головними номінаціями були:

«Кросовер/SUV», в якій до фіналу потрапили Audi Q7, Ford Kuga, Peugeot 2008, Skoda Kamiq та Volvo XC40.

«Легковий автомобіль 2021», де фіналістами стали Audi A4, Citroen C3, Mercedes-Benz E-Class, Porsche Taycan та Skoda Octavia.

У підсумку, переможцями стали Peugeot 2008, який у поточному році носитиме титул «Кросовер року-2021»...

new-skoda-octavia-4th-generation-2020-model-year-winner-in-auto-roku-in-ukraine-2021-best-SUV-crossover-nomination

 

...а головним тріумфатором цьогорічного конкурсу стала Skoda Octavia четвертої генерації 2020 модельного року, що взяла номінацію «Автомобіль року в Україні-2021».

 new-skoda-octavia-4th-generation-2020-model-year-winner-in-auto-roku-in-ukraine-2021-auto-roku-2021-car-of-the-year-in-ukraine

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрації — «Автомобіль Року в Україні»

 

Даний матеріал не є рекламним, організатори всеукраїнської акції «Автомобіль Року в Україні» не сплачували автору гонорар за його підготовку і його публікація має на меті виключно ознайомлення читачів із новими моделями автомобілей, що увійшли до фіналу акції.

 

Стильний партнер Автомобільного Бюро Sport-Engine  — український бренд чоловічого верхнього одягу Astoni, лекала, моделі та самі вироби якого створюються в Україні завдяки досвіду засновників компанії.

Чоловічій одяг Astoni.

Зроблено зі смаком.

Зроблено якісно.

Зроблено в Україні.

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine