ТЕМА ТИЖНЯ. Найближче майбутнє BMW: у мене для вас дві новини... ДОПОВНЕНО

14 октября 2022
(0 голосов)
Author :  

najblizhche-majbutne-bmw-u-mene-dlya-vas-dvi-novini

Що ми знаємо про те, якими в найближчі роки будуть представники модельної лінійки BMW?

Судячи з останніх новин, можна сказати, що поціновувачі BMW 5 Series отримають наступного року подарунок, а от для шанувальників BMW M GmbH усі справжні «подарунки» з двигунами внутрішнього згоряння — навіть не на 50-річчя підрозділу, а взагалі — закінчилися із дебютом другої генерації BMW M2 зразка 2023 модельного року.

Але про неї трошки згодом, а зараз давайте по порядку...

Тож, перша новина добра і стосується вона згаданого вище подарунку у наступному році: схоже, що нова BMW 5 Series восьмої генерації (заводський індекс G60), яка наступного року прийде не зміну актуальній «п'ятірці» під індексом G30, стилістично буде справжнім BMW, а не мутантом із збільшеними «нирками».

Судячи з останніх баварських новинок, у салоні нас чекає ще один шоу-рум когось з виробників планшетів. Але хоча б зовні це буде BMW. Причому, якщо він буде максимально близьким до цих рендерів avarvarii, на нас чекає один з найкрасивіших BMW в історії. Йому б ще справжній баварській інтер'єр...

BMW 5 Series восьмої генерації заводський індекс G60)

BMW 5 Series восьмої генерації заводський індекс G60

Друга новина погана: Франк ван Мііл — новий голова підрозділу BMW M — каже, що 3- чи 4-циліндрових «емок» чекати не варто. Це, мабуть, треба розуміти як шпильку в бік Mercedes, який створив прецендент серед спорт-седанів (та й універсалів також), презентувавши 680-сильний 4-циліндровий C63 S E PERFORMANCE. Звичайно, секрет такої віддачі у гібридній схемі побудови енергоблоку, але у BMW, схоже, вирішили, що не варто городити город із гібридними складнощами. Врешті решт, мова про автобізнес, а якщо так — то бізнес є бізнес: чиста «електрика» механічно простіше, а значить тягне за собою менші видатки.

Першим результатом «електричної філософії» стане електричний седан i3 розміром з BMW 3 Series, дебют якого очікується у 2025 році. Машину побудують на новій платформі баварців під назвою Neue Klass — вона дозволяє створювати моделі не тільки різних розмірів, з різною колісною базою з одним електромотором, але й двома чи навіть чотирьма електричними рушіями, чия сумарна потужність дорівнюватиме одному мегавату, що в еквіваленті 1360 к.с. У 2030 році моделі, створені на платформі Neue Klass, мають становити 50% від загальних продажів BMW.

Цікаво, електричний суперкар, який побудують в межах запланованої співпраці BMW та McLaren, теж буде створений на базі Neue Klass? Якщо таки партнери домовляться, що більш швидкісний варінт буде продаватися як McLaren, а більш демократичний — як модель класу GT від BMW, хоч би він нагадував концепт Vision M NEXT, який баварці презентували на Франкфуртському автосалоні'2019:

BMW Vision M NEXT IAA-2019

BMW Vision M NEXT IAA-2019

BMW Vision M NEXT IAA-2019

najblizhche-majbutne-bmw-u-mene-dlya-vas-dvi-novini

najblizhche-majbutne-bmw-u-mene-dlya-vas-dvi-novini

najblizhche-majbutne-bmw-u-mene-dlya-vas-dvi-novini

najblizhche-majbutne-bmw-u-mene-dlya-vas-dvi-novini najblizhche-majbutne-bmw-u-mene-dlya-vas-dvi-novini

Якщо вже BMW так кортить втілювати майбутнє, то нехай воно матиме смак та ознаки справжніх BMW, без оцих мутацій «збільшених нирок» фальшрадіаторної решітки... От тільки у силуеті та деталіровці варто було б позбутися «мрій про Lamborghini». Чи то тільки мені здається, що дизайнери, які працювали над BMW Vision M NEXT, провели забагато часу, споглядаючи Ламбо? Бо на думку спадає аж ніяк не BMW M1, а саме італо-німецький виробник. А має все ж таки M1, без варіантів.

Доречі, окрім суперкара BMW та McLaren планують створити високопотужний кросовер. Він, скоріше за все, продаватиметься саме як BMW.

 

P.S. Загалом, з 2025 року BMW перейде на нову модель функціонування — це стосуватиметься не тільки типів моделей, що пропонуватимуть покупцям, але й способу, в який вони будуть реалізовуватись. І схоже, на розвинених ринках, де щороку продавалося по кілька десятків тисяч «баварців», традиційним дилерам BMW доведеться звикати до цілком нової реальності...

P.P.S. у BMW тим часом пообіцяли зберегти для клієнтів можливість купляти певні моделі та версії із механічною коробкою. Меншою мірою, такі плани є до 2030 року.

P.P.P.S. Вибачайте, що ввів у оману назвою цієї статті: схоже, новин вийшло більше, ніж дві.

 

ДОПОВНЕННЯ

В той самий день, коли було опубліковано цей матеріал, стало відомо, що на тестах помічено новий BMW M5 сьомої генерації. Машина дебютує у 2024 році — і в нас вже є орієнтир того, яку потужність матиме  енергоблок нової «емки». Я використав слово «енергоблок», а не просто двигун, оскільки ми говоримо про першу в історії гібридну М5. Так от, про орієнтир: новий plug-in гібридний BMW XM має 653 к.с. та 800 Нм, які забезпечуються 4.4-літровою твін-турбовою «вісімкою» потужністю 480 к.с., доповненою електромотором потужністю, еквівалентною 197 к.с. Причому, 653 к.с. має «звичайний» BMW XM, а топова модифікація під назвою Red Label має 748 к.с. та 1000 Нм.

Таким чином, для простоти сприйняття на сьогодні ми можемо зафіксувати, що від нової BMW M5 варто чекати потужності десь на рівні 650 к.с., а BMW M5 Competition (поки що назвемо її все ж таки не M5 Red Label) — десь 750 к.с.

Десь за півтори роки подивимось, наскільки точним був цей прогноз...

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрації — BMW Group, Avarvarii

 

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО БЕЗ УЧАСТІ ОФІЦІЙНИХ ПРЕДСТАВНИКІВ МАРКИ В УКРАЇНІ

____________

Якщо матеріал сподобався і у Вас є можливість, я буду щіро вдячний за підтримку Автомобільного Бюро переказом тієї суми, яку вважаєте доречною. Ви допомагаєте Бюро — я в свою чергу допомагаю ЗСУ.

Від кожного — хто що може. Так і переможемо. (c)

Тримаймо стрій!

 

MasterCard (Приват):

5363 5420 9895 8854

 

Отримувач: Бугаєв Юрій Валерійович

Призначення платежу: безповоротна фінансова допомога

Валюта карти: UAH (при цьому можливий переказ у вашій валюті, отримувач Bugaev Jurij)

 

Звіти щодо надходження коштів я буду регулярно публікувати тут.

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine