Pagani Imola: природнє продовження власника? +ВІДЕО

17 февраля 2020
(0 голосов)
Author :  

pagani-imola-a-natural-extension-of-its-owner

На Женевський автосалон'2020, що стартує 3 березня, Pagani привезе свою найновішу розробку, рендери якої вже перед Вами. Вона отримала назву Imola, загалом побудують всього 5 таких авто — і всі вони вже розкуплені.

Аргентинець Гораціо Пагані, підприємство якого працює в італійському містечку Сан Чезаріо Панаро (що в провінції Модена), де на його авто встановлюють німецькі двигуни Mercedes-AMG, до безтями закоханий в Італію. І ми щойно отримали черговий доказ цьому: черговий приголомшливий гіперкар від Pagani Automobili отримав назву Imola.

Якщо Ви зовсім не в темі, одразу уточнюю: Імола - це назва італійського містечка, поруч з яким розташовано один із найлегендарніших треків для перегонів. Рекорд проходження кола тут (1:20.411) вже більше, ніж півтора десятиліття належить Міхаелю Шумахеру — він встановив його за кермом формульного боліда Ferrari у 2004 році. Доречі, офіційна назва цього треку — «Autodromo Enzo e Dino Ferrari». Що, як бачите, абсолютно не завадило Гораціо Пагані на весь світ визнати важливість цієї траси для історії Автомобіля як такого та дати її неофіційну назву одній зі своїх машин.

pagani-imola-a-natural-extension-of-its-owner

Хоча справа, звичайно, не тільки в легендарності Імоли. А ще точніше, справа в тому, чому Імола набула свого статусу. 

Ця траса відома на весь світ тими швидкостями, яких вона дозволяє досягати. Тож, саме швидкість — і, як наслідок, аеродинаміка — стали головними акцентами при створенні Pagani Imola, яка фактично є черговою версією Pagani Huayra. Але на відміну від 700-сильної Huayra, чия суха вага становить 1350 кг, потужність твін-турбового V12 від AMG об'ємом 5980 см3 доведено до 827 к.с. при одночасному зменшенні сухої ваги до 1246 кг. Особливо в Pagani підкреслюють те, що під час роботи над новою модифікацією Huayra машина пройшла по легендарному треку в бойовому режимі 16 тис. тестових кілометрів — це приблизно три дистанції найпрестижнішого в світі марафону на витривалість «24 години Ле-Ману»!

pagani-imola-a-natural-extension-of-its-owner

При цьому в Pagani прямо говорять, що Imola стала автомобілем-лабораторією — і результати, отримані під час робот над ним, будуть використовуватись у наступних моделях фірми. «Ми хотіли отримати максимально ефективний автомобіль. Аеродинамічні вдосконалення, які можна бачити у Imola, торкнулись як зовнішності, що змінило загальний силует автомобіля, так і його нутрощів. Не можна сказати, що в нас вийшов елегантний автомобіль, але форма боліду класу Formula-1 теж зумовлена його функціональністю. Так, додаткові аеродинамічні елементи не додали естетичності, але вони полегшують пілотування на високих швидкостях, що в свою чергу дозволяє покращити час проходження одного кола на трасі. Не можна забувати, що додаткові аеродинамічні елементи недають необхідний на високих швидкостях рівень безпеки. Ми повинні були врахувати і той факт, що на шляхах загального користування нема настільки гладкої поверхні, як на треку для перегонів. Тож, треба було зробити аеродинаміку автомобіля ефективною і поза треком» — говорить Гораціо Пагані, який є не тільки засновником компанії, але також головним дизайнером.

pagani-imola-a-natural-extension-of-its-owner

В арсеналі Pagani Imola ціла купа технічних рішень та особливостей. Наприклад, напів-сліки були розроблені Pirelli спеціально для цього авто (як і у випадку з аеродинамікою, треба було надати необхідний характер керованості як у трековому режимі, так і на звичайних дорогах). А фарбування за системою Acquarello Light, яка дозволила заощадити 5 кг ваги, при необхідніх насиченості, глибині кольору та блиску. На приведених ілюстраціях цього не побачиш, тож залишається дочекатись дебюту живого авто у Женеві.   

pagani-imola-a-natural-extension-of-its-owner render interior

pagani-imola-a-natural-extension-of-its-owner render interior

Цікавий момент пов'язаний з тим, що у Pagani запевняють: безпосередню участь у створенні Imola брали її майбутні власники. При цьому зазначається, що час, який демонструвала машина при проходженні кола на треку Імоли, вже був цілком прийстойним на той момент, коли компанія почала приймати побажання клієнтів відносно того, яким вони бачать фінальний варіант своєї Imola. А кожна з Pagani Imola, між іншим, обійшлася власнику у суму 5 млн євро + податки...

Тож, чекаємо відкриття Женевського автосалону. Як мінімум один гідний привід для цього в нас є.

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрації — Pagani Automobili S.p.A.

 

 

 

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine