Pagani Automobili: революційної відмови від EV не буде

18 июля 2022
(0 голосов)
Author :  

pagani-automobili-revolution-ev-cancellation-is-fake

Наприкінці минулого тижня, у четвер, 14 липня, у світі суперкарів ледь не сталася революція: журналіст британського видання Autocar Марк Тішоу після спілкування із Хорасіо Пагані — засновником Pagani Automobili S.p.A. — підготував матеріал, в якому стверджувалося, що італійський виробник суперкарів після кількох років роботи над власною EV'моделлю припиняє подальшу розробку електричної Pagani... 

Втім, вже минулого уікенду з'ясувалося, що трапилося непорозуміння: «я не розумію, чому Autocar опублікував ці слова. Ми всі засмучені — я спілкувався зі своїм сином Крістофером, і ми не давали жодного подібного коментаря. Я лише казав, що у 2018 році, коли ми розпочали проект електромобіля, жоден дилер та жоден клієнт не виявив щонайменшого інтересу до електромобіля Pagani» — так аргентинець Хорасіо Пагані прокоментував публікацію у Autocar аргентинському підрозділу мережевого видання InsideEV.

pagani-automobili-revolution-ev-cancellation-is-fake

Хорасіо Пагані поруч з Pagani Imola. фото Мартіно Ломбецци

 

«Ми працюємо з ентузіазмом та пристрастю, інвестуємо значні кошти щоб зробити все, що потрібно для того, щоб добре виконати свою роботу. Спочатку треба було зробити так, щоб нова модель повністю відповідала стандартам безпеки, потім ми зосередилися на вазі і продовжуємо працювати. В нас немає термінової необхідності завершувати розробку нашої електричної моделі. Ми все ще займаємося розробкою двигунів та акумуляторів. Ми хочемо зробити усе добре — при цьому треба враховувати, що навколо досить швидко відбуваються зміни. Але ми в жодному разі не думали про те, щоб зупинити цей проект».

Таким чином, EV-проект від Pagani не варто скидати з рахунку. Хоча, враховуючи сказане сіньором Пагані, зрозуміло, що вихід цієї моделі на ринок — справа не найближчого часу (та й не факт, що машина з'явиться хоча б у 2025 році).

Натомість, пояснюючи ситуацію із публікацією Autocar Хорасіо Пагані ще раз підтвердив, що співпраця із Mercedes-AMG в частині поставок 12-циліндрових двигунів продовжується, що, власне, цілком закономірно: цього року актуальна модель Pagani Huayra перетнула рубіж у 10 років — поважний вік навіть за суперкарівськими мірками. І звичайно, послідовник Huayra матиме 12-циліндровий двигун: усі виробники моделей цього сегменту прямо кажуть, що електротренд — це вже давно не новина, але попит на справжніх 12-циліндрових хижаків не вщухає і найближчими роками точно не зникне.

pagani-automobili-revolution-ev-cancellation-is-fake

pagani-automobili-revolution-ev-cancellation-is-fake

pagani-automobili-revolution-ev-cancellation-is-fake

pagani-automobili-revolution-ev-cancellation-is-fake

Pagani Huayra з 6-літровим твін-турбовим V12 виробництва Mercedes-AMG потужністю 730 к.с. офіційно презентували медіа 25 січня 2011 року (ця ж модель на фото у заголовку)

 

Тож, електрична Pagani — це зрозуміла реакція на умови ринку. Але до неї справа дійде колись пізніше, а справжнє життя триває просто зараз, тому на початку осені на нас чекає офіційна світова прем'єра Pagani C10: новий 12-циліндровий суперкар від Pagani презентують 12 вересня у Національному музеї науки та техніки Леонардо да Вінчі.

pagani-automobili-revolution-ev-cancellation-is-fake

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрації — Pagani Automobili S.p.A. та Мартіно Ломбецци

 

____________

Якщо матеріал сподобався і у Вас є можливість, я буду щіро вдячний за підтримку Автомобільного Бюро переказом тієї суми, яку вважаєте доречною. Ви допомагаєте Бюро — я в свою чергу допомагаю ЗСУ.

Від кожного — хто що може. Так і переможемо. (c)

Тримаймо стрій!

 

MasterCard (Приват):

5363 5420 9895 8854

 

Отримувач: Бугаєв Юрій Валерійович

Призначення платежу: безповоротна фінансова допомога

Валюта карти: UAH (при цьому можливий переказ у вашій валюті, отримувач Bugaev Jurij)

 

Звіти щодо надходження коштів я буду регулярно публікувати тут.

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine