Новий Mercedes SL: без V12, але з індексом SL 73?

29 апреля 2020
(0 голосов)
Author :  

new mercedes sl without v12 but with sl 73 badge

У Mercedes продовжують оптимізовувати внутрішні процеси та лінійку моделей — і зараз ми вже можемо повідомити Вам деякі подробиці відносно того, яким буде новий, сьомий за рахунком, Mercedes SL.

Тож, маємо: знявши з виробництва компактний двомісний родстер SLC (до Женевського автосалону'2016 року машина мала назву SLK), у Штуттгарті вирішили надати покупцям старшої моделі SL більш широкі можливості вибору. А саме: схоже, новий Mercedes SL, повністю розроблений підрозділом Mercedes-AMG, матиме формулу місткості салону «справжні 2+2» — тобто за двома дорослими позаду зможуть нормально розміститися діти. Таким чином, закінчиться період випуску 2-місного родстера, що тривав з 1957 року, коли на ринок вийшов найперший відкритий Mercedes SL. Окрім того, вперше за багато років Mercedes SL пропонуватимуть із м'яким дахом, оскільки повністю нова алюмінієва платформа (що стане основною і для нового Mercedes-AMG GT), має таку високу жорсткість, що необхідність у важкому жорсткому даху просто відпала.

new mercedes sl without v12 but with sl 73 badge

new mercedes sl without v12 but with sl 73 badge

Нажаль, ми не побачимо у нового SL класичного для цієї моделі V12 — натомість, машина матиме рядну турбо-шістку та твін-турбовий V8, причому обидва двигуни будуть працювати у склади силових агрегатів, побудованих за схемою «м'який гібрид». Але за попередньою інформацію, на нас може чекати непогана компенсація за відсутність V12: мова йде про повернення індексу SL 73, який ми останнього разу бачили у 1999-2001 роках на 7.3-літровому родстері (яких, доречі, збудували всього 85 екземплярів).

new mercedes sl without v12 but with sl 73 badge

new mercedes sl without v12 but with sl 73 badge

Втім, зараз мова йтиме про plug-in-гібридне авто, що використовуватиме фірмову мерсівську технологію EQ Power — по факти це значитиме, що під капотом розташується твін-турбовий V8, а кожну вісь матиме індивідуальний електродвигун, що забезбечить сумарну потужність вище 800 к.с.. Щоправда, увесь цей високопотужний хайтек обійдеться покупцю в непогану суму: кажуть, що вартість нового Mercedes-AMG SL 73 сягне рівня 400 тис. доларів!

Новий SL повинен вийти на ринок у 2021 році. А на фото в цій публікації Ви бачите Mercedes-AMG SL 65 зразка 2016 модельного року з 6-літровим бі-турбовим V12 потужністю 630 к.с. при 55000 об/хв (піковий обертаючий момент — 1000 Нм у диапазоні 2300-4300 об/хв, 0-100 км/ч за 4 секунди). Цю версію було знято з виробництва у 2018 році — і на даний момент дуже схоже на те, що це був останній 12-циліндровий Mercedes SL...

new mercedes sl without v12 but with sl 73 badge

new mercedes sl without v12 but with sl 73 badge  Mercedes SL 65 2016MY interior

текст Юрій Бугаєв

фото Mercedes-Benz Cars

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine