Новий Porsche Cayenne Coupe: для тих, кому не вистачало гостроти? (UA-vers) ДОПОВНЕНО

21 марта 2019
(1 Голосовать)
Author :  

Porsche Cayenne Coupe unveiled

Зізнайтесь: Ви очикували, що наступною новою моделлю, яку представить Porsche, буде електричний Taycan?

Та де там: зустрічайте Porsche Cayenne Coupe!

Навіщо потрібен ще один Cayenne? А з якою метою створювали Audi Q8? Нащо потрібні BMW X6 та Mercedes GLE Coupe? Всі ці моделі — прояви впливу ринку, який регулярно проявляє безглуздість і при цьому тотальну безжальність.

Тож, ось він: гостріший, ніж раніше, Cayenne.

Як Ви, мабуть, знаєте, Porsche Cayenne отримав свою назву завдяки кайєнському перцю, який є найгострішою з пряностей серед тих, що відомі людству (в усякому разі, так говорять ті, хто його куштував).

Логіка тут досить проста: коли в 2002 році почався випуск першого кросовера в історії компанії, у Штутгарт-Цуффенхаузені зробили все, щоб це авто сприймалося саме як Porsche. Незважаючи на те, що новачок мав 5-дверний кузов та збільшений кліренс. Це повинна була бути найгостріша в керуванні, найзахоплююча машина в своєму класі — таким чином, з назвою все склалося якнайкраще.

І ось тепер, після 17 років успіху усіх трьох генерацій «звичайного» Cayenne (на сьогодні покупці придбали більш, ніж 864 тис. авто) у Porsche вирішили спробувати увійти у ту саму річку вдруге: відтепер на звання найгострішого, найдрайвовішого кросоверу в цьому класі претендує Porsche Cayenne Coupe.

Porsche Cayenne Coupe 2019 unveiled

Porsche Cayenne Coupe 2019 unveiled

Вчора ввечері, на домашній локації у Штутгарті, відбулась світова прем'єра Cayenne Coupe. Зверніть увагу: Женевський автосалон, один з найбільших та авторитетніших в світі, закінчився кілька днів тому (а саме 17 березня). І при цьому в Porsche вирішили представити нову модель окремо, замість того щоб влаштувати її дебют на власному стенді у презентабельній Швейцарії. Подібні випадки вже стали нормою: такі ж речі відбуваються у прямих конкурентів. Наприклад, BMW офіційно повідомила подробиці щодо свого флагманського кросовера X7 в ході фірмової медіа-прем'єри авто у Мюнхені, а ще один прямий конкурент Porsche — Mercedes — хоча й показав свій новий CLA під час публічного заходу, але ж якого: CES-2019, тобто виставки споживацької електроніки у Лас-Вегасі. М'яко кажучи, не дуже приємний тренд для організаторів автосалонів по всьому світу...

Але повернемось до Cayenne Coupe і питання: навіщо потрібен Cayenne з новою задньою частиною кузова? Перша спроба відповіді виглядає ось так:

Непогано, та мені завжди цікаво, як намагаються передати сутність нового авто ті, хто безпосередньо причасний до процесу його створення. Тож, слово Оліверу Блуме, голові виконавчої ради Porsche AG: «у цьому купе встановлено всі основні технічні системи сучасного Cayenne, але новинка має більш динамічний дизайн і нові технічні елементи, що роблять її більш прогресивною, атлетичною та хвилюючою».

Porsche Cayenne Coupe 2019 unveiled Олівер Блуме під час презентації Porsche Cayenne Coupe. Штутгарт, 21 березня 2019 року

Що скажете? Переконливо?

Як на мене, щонайменше один з використаних епітетів потрапив точно у ціль. А саме, Cayenne Coupe дійсно хвилює та викликає питанння: невже «звичайний» Cayenne недостатньо відчувається як прогресивний та атлетичний?

Але варто поглянути на деталі — і знаючи, як у Porsche відносяться до переслідування бездоганності, як вони невтомно намагаються досягти абсолюта, стає зрозуміло: схоже, штутгартці вирішили використати ринкові умови для того, щоб зробити ще одну спробу створити у своєму класі щось бездоганне. В усякому разі, зараз, не проїхавши й сотні метрів за кермом новачка, мені здається саме так. Це при тому, що зовнішність Cayenne Coupe я не вважаю більш виграшною, бо «звичайний» Cayenne актуальної генерації — знову ж таки, це суто моя думка — нарешті серед авто даного класу є взірцем балансу втіленої агресії, динаміки, власного стилю та практичності.

Porsche Cayenne S 3d generation 2018MY

Porsche Cayenne S 3d generation 2018MY

Porsche Cayenne третьої генерації 2018 модельного року дебютував на Франкфуртському автосалоні-2017. На фото версія Cayenne S

 

Я не є пристрастним прихильником Porsche — особисто мені більше подобається італійська витонченість та грація, але ж погляньте на цю абсолютну виваженість ліній та пропорцій! Проте, не варто забувати й того, що для створення зовнішності подібного рівня Porsche знадобилось 15 років...

А тепер порівняйте Cayenne з новим Cayenne Coupe:

Porsche Cayenne Coupe 2019 unveiled

      Porsche Cayenne Coupe 2019 unveiled

Погоджуюсь: виглядає новачок непогано, особливо на другому фото (це, доречі, версія Turbo Coupe), а якщо порівнювати з BMW X6 та Mercedes GLE Coupe, то кросс-купе від Porsche взагалі неймовірний красень! Але як на мене, задні стійки даху в стилі Macan виглядають на авто з іншими габаритами якось дивно — наче атлет почав ходити, наполовину зігнувши ноги у колінах та до того ж якось згорбившись.

Хоча все це суб'єктивне сприйняття, а от що об'єктивно — це кріплення заднього номерного знаку у бампері, а не на задній двері (це робить авто візуально більш низьким), збільшений на 18 мм завширшки об'єм кузова у зоні підвіконня (що теж робить авто на вигляд більш стрімким, розпластаним по землі), адаптивний задній спойлер (який висувається на 135 мм по досягненні швидкосіт 90 км/год) та дах, який стандартно має панорамне виконання із скляною поверхнею (занальна площа 2.16 м2), а в якості опції можна замовити карбон:

Porsche Cayenne Coupe 2019 optional carbon roof

Доречі, карбоновий дах є складовою частиною одного з трьох пакетів зменшення ваги, до яких відносятся опції з лінійки Sport Design а також нові легкосплавні 22-дюймові колеса GT Design, вставки у інтер'єрі з картатої тканини класичного вигляду (порівняйте із оздобленням салону раллійного 911 S зразка 1965 року), алькантари та карбону. Якщо мова йде про Turbo Coupe, то до цього переліку додається спортивна випускна система.

Звичайно, окрему увагу треба приділити задньому ряду сидінь: у порівнянні із звичайним Cayenne пасажири Cayenne Coupe сидять тут на 30 мм нижче. Це зумовлено тим, що більш агресивно виконано не тільки задню, а й передню стійку даху (за рахунок чого й вітрове скло теж має більший кут нахилу) — у підсумку лінію даху було знижено на 20 мм.

Що ж до комфорту розташування на другому ряді сидінь, то наскільки памятаю, у Macan, який має меншу колісну базу, кут нахилу задніх стійок даху не особливо вплинув на зручність посадки за водієм та переднім пасажиров (щоправда, тільки в тому випадку, якщо як водій, так і пасажири мають зріст не більше 185 см). Оскільки у випадку з Cayenne Coupe мова йде про авто, яке у порівнянні з Macan має відчутну різницю як у показнику колісної бази, так і загальної довжини (+88 мм та +250 мм відповідно), я гадаю, що вплив більш агресивного нахилу задніх стійок даху буде майже непомітний. А оскільки базою для Coupe став все ж таки Cayenne, правильно буде порівняти простір на другому ряді саме цих авто.

Візуально різниця між ними виглядає ось так:

Porsche Cayenne Coupe 2019 rear seats

Другий ряд сидінь у Porsche Cayenne Coupe 2019

 

Porsche Cayenne 3d generation 2018MY rear seats

Другий ряд сидінь у третій генерації Porsche Cayenne 2018

 

А загалом, різниця в інтер'єрах зводиться до нових передніх крісел із інтегрованими підголівниками та 8-рівневим регулюванням та роздільних задніх місць у Cayenne Coupe. При чому виробник надає покупцю можливість замовити такі само задні сидіння, як у Cayenne (тобто для 3 осіб), не вимагаючи за це додаткової плати.

Нічого більше торкатися просто не треба було: цей салон, на рівні із зовнішністю, на сьогодні є найкращим у класі — як у відношенні ергономіки користування головними та допоміжними органами керування автомобілем, так і щодо матеріалів оздоблення та загального стилю:

Porsche Cayenne Coupe 2019 interior

Що стосується місткості багажного відділу, то маючи довжину 4931 мм при колісній базі 2895 мм Cayenne Coupe пропонує 625 літрів корисного простору у 5-місному варіанті салона та 1540 літрів із складеними спинками сидінь заднього ряду (у Cayenne Turbo Coupe ці показники складають 600 та 1510 літрів відповідно). Але звичайно, зовсім не ці цифри є ключовими...

Porsche Cayenne Coupe 2019 unveiled

Для подібної моделі вирішальними є показники ваги, потужності та динаміки. Тож, що може запропонувати Coupe у порівнянні із звичайним Cayenne?

Тут треба пам'ятати ось що: у звичайного 3-літрового 340-сильного Cayenne (максимальний обертаючий момент 450 Нм) пакет Sport Chrono дозволяє покращити стартову динаміку з дуже непоганих 6.2 с до 100 км/год у стандартної модифікації до 5.9 с у версії із Sport Chrono.

Cayenne Coupe, в моторному відсіку якого встановлено такий самий 3-літровий турбо-двигун потужністю 340 к.с. у проміжку 5300-6400 об/хв та з моментом 450 Нм з 1340 до 5300 об/хв, має пакет Sport Chrono вже у стандарті. Але я дивлюсь на результат прискорення авто з 0 до 100 км/год і нічого не розумію: вказані 6 секунд — начибто цілком пристойний показник. Та постає питання: як так сталося, що зниження лінії даху, нова задня частина кузова (яка зумовлює фізично меншу площю даху, тобто меншу кількість металу, який потрібно витратити на виготовлення авто — а це в свою чергу повинно вплинути на його вагу) та встановлення пакету Sport Chrono фактично не вплинули на динаміку прискорення? Серед оприлюднених даних я не побачив показника спорядженої маси, але враховуючи, що звичайний Cayenne з пакетом Sport Chrono «по паспорту» швидший за Porsche Cayenne Coupe, не схоже, що інженерам вдалося відчутно знизити вагу новачка.

Така ж ситуація з Cayenne Turbo Coupe: авто має 4-літровий турбо-двигун, аналогічний Cayenne Turbo. Тобто, в арсеналі власника будет 550 к.с. у проміжку 5750-6000 об/хв та 770 Нм (2000-4500 об/хв). І як вказано виробником, на спринт 0-100 км/год Cayenne Turbo Coupe витрачає ті самі 3.9 секунди, що Cayenne Turbo з пакетом Sport Plus.

Porsche Cayenne Coupe 2019 unveiled

Тобто, увесь сенс Cayenne Coupe — у більш стрімкому силуеті, який насправді ніяк не впливає на динамічні можливості авто? Залишається сподіватись, що різниця у 0.2-0.3 десятих секунди з'явиться хоча б між Cayenne Turbo та Cayenne Turbo Coupe з пакетом зниження ваги.

А поки що ця спроба досягнути бездоганності виглядає такою, якою є вся ринкова ніша типу драйвових повнорозмірних кросс-купе — а саме, безглуздою. В усякому разі, обираючи між Cayenne S та новим Cayenne Coupe, який на домашньому для Porsche ринку Німеччини на сьогодні коштує від 83 711 євро, я без жодних сумнівів трошки додав би та придбав абсолютно бездоганну на мою думку 440-сильну «еску», яка навіть без Sport-пакету завдяки своєму 2.9-літровому бензиновому бі-тубро має 5.2 секунди до сотні.  В такому випадку Cayenne Turbo Coupe з його 3.9 с до 100 та цінником від 146 662 євро мене не зацікавив би навіть у теорії.

І хай хлопці з Porsche далі випустять ще хоч 3-дверний варіант Cayenne Coupe, хоч кабріо на його базі на додачу — я б споглядав за цими спробами наблизитись до абсолюту з-за керма шедевра, який вони вже створили.

 

ДОПОВНЕННЯ

Вихід на ринок наступної генерації Cayenne відбудеться орієнтовно у 2025 році — і у Porsche розглядають можливість створення цієї моделі із суто електричною тягою. В компанії говорять, що остаточне рішення буде залежити від того, чи знайдуть виробники акумуляторних батарей можливість істотно збільшити запас ходу на одній зарядці та скоротити час зарядки.

Нагадаю: в Porsche вже вирішили, що друга генерація середньорозмірного кроссовера Macan матиме суто електричну тягу, при цьому для покупців, які віддають перевагу авто з традиційним двигуном, буде продовжуватись випуск першого Macan. В компанії поки не уточнюють, скільки часу буде тривати перехідний період, коли буде випускатися одразу дві генерації цієї моделі.  

 

текст Юрій Бугаєв

ілюстровано матеріалами Porsche AG

 

МАТЕРІАЛ ПОДГОТОВЛЕНО БЕЗ ВИКОРИСТАННЯ ПІДТРИМКИ ОФІЦІЙНИХ ПРЕДСТАВНИКІВ МАРКИ

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine