За підсумком 2020 року Норвегія стала першою в світі країною, де продажі електромобілів випередили конкурентів з ДВЗ

06 января 2021
(0 голосов)
Author :  

in-2020-norway-becomes-first-country-in-the-world-were-electric-cars-win-race-against-diesel-and-petrol-cars

Минулого вересня європейський ринок нових авто пройшов історичну межу: вперше за весь час спостереження за автомобільним ринком (та й взагалі його існування) продажі нових електрифікованих моделей (тобто, як електромобілей, так і гібридів) випередили дизельні моделі.

І ось тепер встановлено нову планку.

Безумовно, не варто перебільшувати значущість норвезького результату: ця північно-європейска країна із трошки менше, ніж 5.5 млн населення, має щорічний об'ємом ринку нових легковиків на рівні 142 381 авто (це за підсумковими даними 2019 року Європейської асоціації автовиробників).

Однак, і незважати на результат норвезького автомобільного ринку теж не вийде, оскільки він йде точно в тренді загальноєвропейських вподобань. Тут треба повернутися до самого початку цієї публікації та вересневого сюрпризу, який «виплив» у Старому Світі навіть в умовах коронавірусної ситуації на автомобільному ринку: за даними JATO Dynamics у порівняннні з вереснем'2019 продажі NEV-моделей (new energy vehicles — тобто, гібриди та електромобілі) у вересні 2020 року у Європі збільшились на 25%, сягнувши 327 800 одиниць. При цьому падіння продажів автомобілів з дизельними двигунами у порівнянні з вереснем'2019 склало... теж близько 25%. Загальна ж доля моделей з бензиновим двигуном зменшилася з 59% у вересні'2019 до 47%.

Таким чином, на даний момент електро-божевілля продовжує посилюватися — і Європа поки що навіть не збирається демонструвати оздоровлення загального клімату у автомобільній промисловості. Яка скоріше не пропонує найкраще з того, що на даний момент є в арсеналі інженерів, а продовжує потурати забаганкам покупців.

 

текст — Юрій Бугаєв

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine