Lamborghini Sian: відтепер його можна побачити і на шляхах по всьому світу. Якщо дуууже пощастить...

01 февраля 2021
(0 голосов)
Author :  

lamborghini-sian-now-and-on-roads-around-the-world

До найбільшого дилера Automobili LamborghiniLamborghini Miami — днями приїхав один з перших серійних екземплярів Lamborghini Sian. Цей автомобіль, що має 12-циліндровий гібридний енергоблок, буде виготовлено лімітованою серією — і на сьогоднішній день він є найпотужнішим дорожнім Lambo за всю історію італійської марки.

3 вересня 2019 року, Франкфуртський автосалон.

Наступ на світ двигунів внутрішнього згоряння вже йде повним ходом, але про сімейство коронавірусів знає лише обмежене коло спеціалістів, а про майбутні локдауни та карантинні заходи — взагалі ніхто.

Саме в тих, «доковідних» умовах, але з урахуванням все більш жорстких екологічних вимог, Lamborghini презентує найпотужніший та найшвидший в своїй історії середньомоторний дорожній гіперкар. Новий фірмовий стиль, гібридний енергоблок із використанням класичного атмосферного V12 та обмежена кількість екземплярів, запланованих до виробництва — такою вийшла Lambo Sian. І на те, щоб дістатися першого покупця, в неї пішло майже півтора роки.

lamborghini-sian-now-and-on-roads-around-the-world

Базою для машини стала повнопривідна Lamborghini Aventador, причому атмосферний 6.5-літровий двигун взято у специфікації, яку створили для трекової версії Aventador SVJ — тобто, у 770-сильному варіанті. Але інженерам навіть цього виявилося замало, тож трошки почаклувавши, віддачу 12-циліндрового агрегату підняли до 785 к.с. Та оскільки Lambo Sian — це, як каже голова Automobili Lamborghini Стефано Доменікалі, «шедевр можливостей», то до 785-сильного атмосферного божевілля додали 25-кіловаттний електромотор (еквівалент 34 к.с.), що має 48-вольтове живлення та розташований у корпусі коробки швидкостей. Бо, погодьтеся, ну як в наш час «шедевр можливостей» може обійтися без гібридної суміші кінських сил та електричних кіловатт?  

lamborghini-sian-now-and-on-roads-around-the-world

На виході Lamborghini Sian отримав енергоблок загальною потужністю 819 к.с., який забезпечив машину одразу кількома характеристиками. По-перше, завдяки бензо-електричному сполученню Sian став не тільки найпотужнішим дорожним Lambo в історії, але й додав до цього звання найшвидшого: спринт 0-100 км/год долається менш, ніж за 2.8 с. По-друге, максимальна швидкість становить 350 км/год. А по-третє, завдяки електричному мотору, інтегрованому в корпус коробки швидкостей, встановлено безпосередній зв'язок між рушійною силою електрики та задніми колесами — таким чином, при маневруванні на малих швидкостях немає потреби використовувати скажений табун 6.5-літрового V12: для таких потреб цілком вистачає 25-кіловаттної електричної тяги. Головний інженер Lambo Мауріціо Реджіані зауважує, що гібридна система, яку використано при побудові енергоблоку для Sian, не тільки стала першим кроком компанії на шляху до електрифікації власної лінійки моделей, але й дозволила розпочати пошук найкращого рішення для створення бензо-електричного енергоблоку такої специфічної техніки, як суперкари. Зверніть увагу, мова йде не про використання наявних на сьогоднішній день варіантів побудови гібридного енергоблоку, а про створення такої силової установки, яка найкраще підходитиме саме для високопотужних швидкісних моделей. 

lamborghini-sian-now-and-on-roads-around-the-world

Гадаю, Ви вже зрозуміли, в чому полягає головна відмінність гібридних систем, призначених для спорт- та суперкарів: у повсякденної «цивільної» техніки прибавка кількох десятків кілограмів заради покращення показника викидів шкідливих речовин чи подовження дистанції автономного руху на електриці виглядає обгрунтовано. Із суперкарами ситуація інша, оскільки вимогі незмінні: найвища віддача, найнижча вага. Тож, нема нічого дивного у тому, що в конструкції Lamborghini Sian вперше в світі використано суперконденсатор. Разом з ним уся електросистема гібридного енергоблоку важить 34 кг, а сам він втричі потужніший та втричі легший за літій-іонну батарею такої самої потужності та ваги відповідно. Ще однією особливістю суперконденсатора є те, що завдяки вищій за літій-іонну батарею здатності віддавати енергію та заряджатися, кожне гальмування Lamborghini Sian повністю заряджає суперконденсатор, оскільки в конструкції використано рекуперативну систему. Таким чином, на швидкостях до 130 км/год водій отримує притаманний електриці миттєвий відгук на натисканння педалі акселератора — у Lamborghini кажуть, що швидкість реакції енергоблоку вища на 10% у порівнянні із силовими агрегатами, що не мають такої системи (наприклад, прискорення у диапазоні 70-120 км/год Sian виконує на 1.2 с швидше, ніж 770-сильний Aventador SVJ). По досягненню швидкості 130 км/год електродвигун вимикається і у розпоряджені водія залишаються «чисті» 785 к.с. атмосферного бензинового божевілля.

lamborghini-sian-now-and-on-roads-around-the-world

Щодо зовнішності, то тут головною відзнакою попереду є Y-подібні елементи, що вперше було використано у Lamborghini Terzo Millennio, а позаду фірмовою відмінністю стали 6 «гексагональних» (або простіше, шестикутних) ліхтарів — у Lamborghini переконують, що на таке рішення дизайнерів (головним з яких був Мітя Боркерт) надихнули задні ліхтарі культового Countach.

lamborghini-sian-now-and-on-roads-around-the-world

lamborghini-sian-now-and-on-roads-around-the-world

Як було вказано на початку цієї публцікації, таких авто буде зібрано обмежена кількість — а саме, всього 63 штуки, про що й свідчить число за закрилках у задній частині кузова (на честь 1963 року, коли було засновано Lamborghini). І машина, що стоїть на подіумі на фото вище — одна з найперших серед тих, що будуть відправлені клієнтам по всьому світу. Та враховуючи їх загальну кількість, а також готовність власників виїжджати на таких авто на дороги загального користування, кожен випадок, коли Sian можна буде побачити за межами приватних колекцій, ставатиме справжньою вдачею.

І наостанок: повне ім'я машини виглядає як Lamborghini Sian FKP 37 — на честь колишнього голови концерну Volkswagen Фердинанда Карла Пієха, який народився у 1937 році. Саме завдяки зусиллям пана Пієха Lamborghini увійшла до складу згаданого концерну та повністю відродилася.

P.S. Усі Lamborghini Sian FKP 37 вже розпродано. 

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрації — Automobili Lamborghini S.p.A., Lamborghini Miami

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine