Lexus Electrified Sport Concept: уявляємо, яким буде електричний послідовник Lexus LFA

09 августа 2022
(0 голосов)
Author :  

lexus-electrified-sport-concep-imagine-what-ev-successor-lexus-lfa-will-be

Якщо назва Lexus LFA не говорить Вам абсолютно нічого, в цьому нема нічого дивного: з виробництва його було знято 10 років тому. При цьому можна абсолютно впевнено говорити, що LFA був вартий того, щоб його запам'ятали — врешті решт, не кожен день Lexus створює 10-циліндрові 2-місні суперкари, які перед початком виробництва (!!!) проходять перевірку добовим марафоном на витривалість «24 години Нюрбургрингу»!

Так, це не помилка: Lexus Future Advance — саме так розшифровується LFA — був 4.5-метровим півторатонним задньопривідним купе з трансмісію, побудованою за схемою transaxle, та 4.8-літровим атмосферним V10 потужністю 552 к.с. на 8700 об/хв (!!!). Причому було й трекове виконання LFA Nurburgring Performance Package потужністю 563 к.с. — таких машин вартістю $445 тис. кожна побудували всього 50 екземплярів. 

Те, що написано вище щодо участі Lexus LFA у 24-годинному марафоні на Нюрбургринзі — це не перебільшення: перед початком виробництва автомобіль в якості однго з випробовувань вирішили виставити на добові перегони на Ринзі у 2008 та 2009 роках. Не можна сказати, що тестування у бойовому режимі пройшли з успіхом: у 2008 році у єдиного LFA, що прийняв участь у перегонах, виникли проблеми із 6-ступеневою секвентальною коробкою швидкостей, а у 2009 році один з двох виставлених на перегони автомобілів потрапив у аварію. Однак, з другої спроби один передсерійний Lexus LFA таки дістався фінішу та посів 4 місце у своєму класі та 87-е у абсолюті. 

Lexus LFA Lexus Future Advance 2010-2012

Lexus LFA Lexus Future Advance 2010-2012

Lexus LFA Lexus Future Advance 2010-2012 interior

Виробництво мілкосерійного суперкару стартувало у грудні 2010 року, а завершилося рівно за два роки, у грудні 2012-го. За весь час було зібрано 500 екземплярів Lexus LFA (враховуючи Nurburgring Performance Package).

І ось тепер, 10 років, Lexus привіз на британський Фестиваль Швидкості у Гудвуді концепцію моделі, яку вже встигли охрестити «ідейним послідовником» LFA. Звичайно, ні про які монструозні 10-циліндрові конструкції під капотом мова не йде — і навіть якийсь особливо продуктивний м'який гібрид тут ні до чого: серійне втілення того, що зараз зветься Lexus Electrified Sport Concept, буде виключно електричним.

lexus-electrified-sport-concep-imagine-what-ev-successor-lexus-lfa-will-be

lexus-electrified-sport-concep-imagine-what-ev-successor-lexus-lfa-will-be

Вдома, у Японії, віртуальну презентацію цієї машини було влаштовано ще у грудні минулого року. А у Гудвуді, як у культовому місці для європейської автомобільної культури, Lexus вирішив нагадати про свої плани створити новий суперкар — тим більше, що LFA з'явився на Фестивалі Швидкості рівно 10 років тому.

За попередньою інформацією, серійне втілення Lexus Electrified Sport Concept, зовнішністю якого займалися у каліфорнійській дизайн-студії японської фірми, ми побачимо орієнтовно у 2030 році. Не дивуйтесь: над бензиновим LFA у Lexus працювали 10 років. Тож, не дивно, що підготовка покупців до першого електричного суперкара почалася вже зараз. Причому, не тільки із допомогою візуалізації майбутньої машини: в компанії вже зараз говорять про те, що в плані техніки вони орієнтуються на показник динаміки 0-100 км/год на рівні приблизно 2 секунд, а запас автономного ходу на одному заряді має становити близько 700 км.

Цікаво буде побачити, як зміниться концепція та ключові технічні показники першого електричного суперкара Lexus ближче до дати початку виробництва — свого часу, концептуальні LFA та серійний автомобіль, що звуть одним з найкращих суперкарів «нульових», виявилися дуже різними...

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрації — Lexus Division

 

____________

Якщо матеріал сподобався і у Вас є можливість, я буду щіро вдячний за підтримку Автомобільного Бюро переказом тієї суми, яку вважаєте доречною. Ви допомагаєте Бюро — я в свою чергу допомагаю ЗСУ.

Від кожного — хто що може. Так і переможемо. (c)

Тримаймо стрій!

 

MasterCard (Приват):

5363 5420 9895 8854

 

Отримувач: Бугаєв Юрій Валерійович

Призначення платежу: безповоротна фінансова допомога

Валюта карти: UAH (при цьому можливий переказ у вашій валюті, отримувач Bugaev Jurij)

 

Звіти щодо надходження коштів я буду регулярно публікувати тут.

 

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine