Porsche Cayenne Coupe GT: найшвидший кросовер Нюрбургринга

18 июня 2021
(0 голосов)
Author :  

new-porsche-cayenne-coupe-gt-porsche-cayenne-set-up-record-time-in-suv-category-at-nurburgring-nordschleife

Це вже стає традицією: друга модель Porsche напередодні офіційного дебюту встановлює кращий час в своєму класі на Ринзі. Цього разу лаври рекордсмена приміряв на себе найновішій Cayenne Coupe GT.

Саме так: Porsche Cayenne Coupe GT — це та сама нова 4-літрова 640-сильна версія Cayenne Coupe, яку офіційно ще не представлено (навіть назву офіційно не підтверджено), але яка вже стала найшвидшим серійним SUV, який виїжджав на Нюрбургринг.

Нагадаємо: минулого року перед тим, як офіційно презентувати оновлену Panamera, в Porsche вирішили продемонструвати можливості машини на Ринзі — і встановили рекорд у своєму класі.

Що стосується Porsche Cayenne Coupe GT, то він відібрав титул найшвидшого кросовера у Audi RS Q8, який побудовано на тій самій платформі MLB Evo та у моторному відсіку якого криється той самий 4-літровий твін-турбовий V8, але у 600-сильному варіанті.

new-porsche-cayenne-coupe-gt-porsche-cayenne-set-up-record-time-in-suv-category-at-nurburgring-nordschleife

Для порівняння: час, встановлений Audi RS Q8 — 7 хв 42.253 секунди.

Таким чином, 14 червня за температури навколишнього повітря 23 градуси за Цельсієм (трек прогрівся до 46 градусів) заводський тест-пілот Ларс Керн за кермом серійного Cayenne Coupe GT на 22-дюймових колесах із гумою Pirelli P Zero Corsa поліпшив час проходження кола Ринга одразу більше, ніж на 3 секунди (вказані покришки створено саме для Cayenne Coupe GT, тому вони увійдуть до штатної комплектації даної версії). Якщо ж пригадати нещодавню історію, то для Porsche Cayenne попередня планка була встановлена наприкінці 2014 року: тоді титул найшвидшого кросовера Північної Петлі здобув Porsche Cayenne Turbo S 2015 модельного року — завдяки його 570-сильному 4.8-літровому бі-турбо V8 Ринг вдалося подолати за 7 хв 59.14 секунди.

new-porsche-cayenne-coupe-gt-porsche-cayenne-set-up-record-time-in-suv-category-at-nurburgring-nordschleife

А повна хронологія останніх років виглядає наступним чином: за рік до Audi RS Q8 рекорд був встановлений 4-літровим бі-турбовим 510-сильним Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC (це було у листопаді 2018-го, результат — 7 хв 49.369 с), однак Audi поліпшила його одразу на 7 секунд.

А до того найкращій результат серед авто цього класу на Нюрбургринзі був встановлений у жовтні'2017 на 510-сильній Alfa Romeo Stelvio QV із 2.9-літровим твін-турбовим V6. А ось перед Альфою титул найшвидшого кросовера кілька років тримав вже згаданий вище Porsche Cayenne Turbo S 2015 модельного року.

new-porsche-cayenne-coupe-gt-porsche-cayenne-set-up-record-time-in-suv-category-at-nurburgring-nordschleife

Враховуючи, що результат Cayenne Coupe GT на Ринзі вже оголошено, цікаво: коли на нас чекає офіційна презентація цієї машини? Можливо, найближчими вихідними?

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрації — Porsche AG

 

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine